Arhiva 05.09.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

Ruski metalci postali vlasnici Perutnine Ptuj i Pipa Čakovec

Nadzorni odbor Slovenske industrije jekla (čelika - SIJ), koja je u vlasništvu ruskog Industrial Metallurgical Holdinga (IMH) sredinom lipnja je donio odluku o dugoročnom ulaganju u prehrambenu industriju. Među konkretnim projektima koji se tom prilikom spominjao bila je dokapitalizacija Perutnine Ptuj d.d., s 40 milijuna eura.

To je tada objeručke prihvatio i NO Perutnine, a sada i Skupština, na kojoj su dioničari s 98 glasova "za" prihvatili ulazak ruskog kapitala u Perutninu. Posao je sklopljen, a Rusi su "ni krivi ni dužni" dobili i čakovečki Pipo s 400-tinjak zaposlenih, kojeg Slovenci u svojem portfelju drže punih 15 godina.

Na stranicama SIJ d.o.o. objašnjeno je da se spomenutih 40 milijuna eura neće osigurati iz prodaje korporativnih obveznica nego iz drugog izvora, a u poslovnim krugovima se nagađa da iza cijele priče stoje neki "drugi igrači". U javnoj objavi na stranicama Ljubljanske borze SIJ d.d. piše da "zbog ugovornih ograničenja čuvanja poslovnih tajni, SIJ d.d. do dalnjega neće davati podrobnije informacije povezane sa spomenutim poslom".

 

 

 

 

 

Izvor: 3149