Arhiva 08.07.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

S preloške Marine u potragu za majkom i djetetom poletio je helikopter

 Nastavlja se intenzivna potraga za Ivanom Fogadić (29) i njenim sinom Patrikom (5) iz Totovca.

 

14:00 - U zraku je helikopter Ministarstva unutarnjih poslova RH, koji je doletio iz Lučkog. Sletio je na travnatu površinu kod preloške Marine i u njega su ušla dva međimurska policajca. Riječ je o vođi sektora Policijske postaje Čakovec koji je zadužen za to područje te o jednom interventnom policajcu koji je ujedno i ribočuvar. S pilotom tako nadlijeću područje uz Varaždinsko i Preloško jezero. Letjet će sat vremena, koliko imaju benzina na raspolaganju. Ukoliko bude potrebno, helikopter će opet doći i sutra, kažu u PU međimurskoj.

 

10:00 - Policijski službenici Policijske uprave međimurske zajedno s pripadnicima Javne vatrogasne postrojbe Čakovec, Hrvatske gorske službe spašavanja, te članovima lokalnih ribolovnih i lovačkih udruga i nadalje poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska nestale Ivane i Patrika Fogadića. Na pretrazi terena angažirati će se sva raspoloživa tehnika (čamci, terenska vozila, sonari, motorni zmajevi i drugo) - kazali su u utorak ujutro u Policijskoj upravi međimurskoj.

Glasnogovornik Radovan Gačal pojasnio nam je kako se kreće i na jezera. Inverventna policija zaplovit će kod preloške Marine, dok će Javna vatrogasna postrojba, koja inače ima i dva ronioca te sonor, pretraživati Varaždinsko jezero od Kuršanca prema brani kod Šemovca.

- Automobil još nije pronađen. Provjerili smo i granične prijelaze i naplatne kućice na autocesti, no tuda nisu prošli - dodaje Gačal. Kako doznajemo Ivana Fogadić iz Totovca sa sobom je uzela nešto gotovine, tako da postoji nada da je otišla nekud dalje, lokalnim cestama. No neovisno o tome, nastavlja se intenzivna pretraga područja oko Totovca iz kojeg je otišla. Još jednom bit će pročešljan i sav teren od Gornjeg Kuršanca prema Totovcu, Orehovici i Prelogu. U pomoć su pozvani i lovci i ribolovci, sa svojim saznanjima o lokacijama. Ujedno policija će još jednom razgovarati i sa suprugom Valentinom, kako bi doznali gdje su eventualno znali ići, to jest koje bi lokacije nestaloj Ivani bile poznate.

Jučer podvečer od 19 sati teren su u niskom letu pretraživali i zmajari s varaždinskog aerodroma. Policija će kontaktirati i preloške Rode te letače s privatnog aerodroma u Nedelišću, jer pregled iz zraka u potrazi za sivom astrom mogao bi biti presudan.

- Po potrebi bit će dignut i policijski helikopter. Na žalost, zasad nemamo ni jednog svjedoka koji bi je vidio od njenog odlaska iz Totovca. Mobitel daje znake kao da je isključen ili da je baterija ispražnjena - kaže Gačal. Policija je dobila dojavu jednog građana, koji ih je uputio na određenu lokaciju, no kako doznajemo nije vidio automobil. Policija i dalje moli sve građane koji imaju bilo kakva saznanja da se jave.

 

Izvor: 3141