Arhiva 07.07.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

Sa sestrom i bratom u potrazi za suprugom i sinom - stigao je i HGSS!

U 15:50 sati nakon dogovora kod HE Čakovec u potragu su se uputili i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja. Njih desetak s ruksacima na ramenima pješice je krenulo u polja i šumarke koja omeđuju Varaždinsko jezero, Šemovec, Totovec i Vularija. Na terenu su i brojne policijske snage, timovi su zahvatili obje obale Drave, od Gornjega Kuršanca do preloške Marine. Ključna je zadnja lokacija njenog mobitela, koju je zabilježio odašiljač koji se nalazi u blizini Orehovice. Na žalost, taj odašiljač pokriva i područje s druge strane Drave, a kad se tome dodaju i brojni puteljci između starog toka Drave i derivacijskog kanala, kao i sva polja i šume prema Totovcu, područje koje treba pokriti doista je veliko, a i zaraslo.

Prethodno, kod derivacijskog kanala HE Čakovec zatekli smo Valentina Fogadića sa sestrom Renatom i bratom Robertom kako traže nestalu Ivanu Fogadić sa sinom Patrikom. Renata je došla iz Požege, a Robert iz Slavonskog broda, kako bi pružili potragu bratu Valentinu, inače pirotehničaru. I nestala Ivana potječe iz Slavonije, iz Otoka.

- Na sve strane smo već bili, pa kud je mogla poći -kazali su nam Robert i Renata dok je Valentin užurbano pričao na mobitel. Produžili su prema preloškoj marini, dok su policijska vozila okupirala poljski put uz šumski potok i "offroad" stazu koja od brane vodi prema Vulariji.

Izvor: 3141