Arhiva 22.05.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

SA SKUPŠTINE MEĐIMURSKE ŽUPANIJE: Tko je zbunjen, a tko bedak?

Zašto piše 6, 7, ako je dug 9 milijuna kuna?

Sjednica Skupštine Međimurske županije imala je rekordan broj točaka dnevnog reda, 36, no osim po toj brojci - ostat će zapamćena i po nastavku političkih prepucavanja između HDZ-ovca Darka Horvata i župana Matije Posavca. Horvat je obrazloženja uz godišnji izvještaj o izvršenju proračuna, a posebno podatke o toliko puta spominjanom kreditu za Bolnicu, nazvao "zbunjujućim jer se na kraju ne vidi koliko smo zapravo dužni".

- Je li normalno preuzeti kreditnu obvezu i u jednom trenutku ju prestati plaćati pa onda ovdje filozofirati dva i pol sata, odnosno dvije i pol godine da li ta obveza postoji ili ne? Nije to zapleteno onoliko koliko su se zapleli svi govornici koji su s ove govornice pokušali obrazložiti 3, 5, 9 ili 12 milijuna nekakvih obveza. Jedino što su uspjeli je sve nas skupa zbuniti i dovesti u stanje u kojem ni sami ne znamo koliko smo dužni - naglasio je Darko Horvat.

Nastavak teksta s detaljnom (žestokom) raspravom sa Županijske skupštine na ovu temu donosimo u tiskanom izdanju. Darko Horvat je u raspravi o objedinjavanju obračunskog vođenja poslovnih računa, koje je predložio župan, rekao da to vodi ka mogućnosti korištenja odobrenog minusa na žiro-računu od 5 milijuna kuna. Za oporbu je to put prema novom zaduživanju "zaobilaznim putem", iako je župan to zanijekao.

I financijska stručnjakinja Nadica Jelaš se uključila u raspravu, a Mladen Horvat priznao da je zbunjen tablicama i netočnim iznosima, jer, po njemu "ne može se napisati da je dug 6 ili 7, ako iznosi 9,5 milijuna kuna".

 

 

Izvor: 3134