Arhiva 10.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

Sabrina Blajda dala ostavku

U petak, 4. listopada, u 13 sati zasjedao je Školski odbor Gospodarske škole Čakovec, a na dnevnom se redu našao prijedlog više prosvjetne inspektorice Đurđe Lazar za razrješenje ravnateljice Sabrine Blajde. Činilo se da je pred članovima Odbora mučna sjednica na kojoj bi valjalo raspraviti ono što se ravnateljici stavlja na teret, saslušati je i donijeti odluku. No, Blajda je proceduru preduhitrila i dala ostavku.
Inspektorica Lazar ravnateljici na teret stavlja nezakonito raspisivanje natječaja za voditelja školskog poljoprivrednog dobra na određeno, puno radno vrijeme do prestanka njezinog ravnateljskog mandata. Time si je čuvala radno mjesto, što je protivno zakonu. Također je utvrđeno da je nadležnom Ministarstvu podnijela zahtjev za zapošljavanje u području tekstila, radi formiranja odgojno-obrazovnih grupa koje nisu u skladu s odredbama pedagoškog standarda. Konkretno, s 13 učenika radilo se u dvije grupe iako je najmanji dopušten broj učenika u grupi deset. Također, nastavnici su praktičnom nastavom bili zaduženi s 48, umjesto 24 sata.
Na teret se ravnateljici stavlja i izostanak kontrole provedbe upisa u prve razrede, vođenje pedagoške dokumentacije i zaduživanje nastavnika u vođenju pedološko-cvjećarskog kabineta i kabineta geografije koji ne postoje.
Prije zasjednja Školskog odbora Sabrina Blajda je u razgovoru za list Međimurje istaknula da za svaku od stavki koje ju terete kao odgovornu osobu ima legitimno uporište. Planirala je pred Odborom braniti svoju poziciju, međutim, odlučila se povući i dati ostavku.
- Imam podršku obitelji u situaciji koja je nezavidna, i to mi je važno. Dala sam ostavku, želim se vratiti radu u nastavi i nadam se da će mi to biti omogućeno kad vršitelj dužnosti ravnatelja bude imenovan te da ćemo dobro surađivati - rekla je u petak, nakon sjednice Školskog odbora za list Međimurje Sabrina Blajda.
Aleksandra Ličanin

Izvor: 3050