Arhiva 27.06.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

SAKSOFONISTI U ČAKOVCU ZAGRIJALI ATMOSFERU "UMJETNIČKE KOLONIJE ŠTRIGOVA"

Zagrebački kvartet saksofona u petak je svirkom izvan repertoara digao publiku na noge u čakovečkom Domu sindikata. Otvarala se Umjetnička kolonija Štrigova 2015. koja se održava po peti put, a svoj program u dva vikenda održava u Čakovcu i Štrigovi. 

Organiziraju je Antun Horvat i Turistička zajednica Štrigova u suradnji, a koncept Kolonije osmislio je Žorž Draušnik. Sve je u petak počelo otvorenje izložbe Tjelesna duhovnost stakla čakovečkog kipara Mihaela Štebiha, u Izložbenom salonu Muzeja Međimurja. Publika je nakon pet godina imala priliku razgledati Štebihovu izložbu na kojoj predstavlja kristalne skulpture na kamenu, kakve je izložio na zimu u zagrebačkom Muzeju Mimara. 

Zagrebački kvartet saksofona u sastavu Saša Nestorović, Dragan Sremec, Goran Merčep i Matjaž Drevenšek zasvirao je u Domu sindikata repertoara domaćih i francuskih autora, a u slobodnom programu izazvanom dugim aplauzom zasvirali su popularne skladbe koje su u publici pobudile želju za plesom. Saksofonisti su to koji su nekoliko puta obišli Kuglu, svijet im je pozornica, a u Čakovcu su svirali uz besplatan ulaz za publiku. Poznavatelja njihove izvedbe i reputacije u našem gradu ima, ali ne u mjeri koja bi trebala zadovoljiti glazbenu i kulturnu javnost. Zato Umjetnička kolonija Štrigova ustraje na programu koji okuplja izvanserijske glazbenike i sastave. 

Donosimo raspored događanja:

subota, 27. lipnja od 19 sati Andrej Petrač i Tomaž Petrač na violončelu i klaviru u Domu sindikata Čakovec.

nedjelja, 28. lipnja od 19 sati Gudački kvartet Porin u Crkvi sv. Marije Magdalene u Štrigovi.

petak, 3. srpnja od 19 sati Izložba Grupe CONTRA "Papiri: skice, crteži, studije, slike..." u Državnom arhivu za Međimurje u Štrigovi. Gosti: Jagor Bučan, Vjekoslav Kuliš, Matko Vekić

subota, 4. srpnja od 19 sati Izložba fotografija Mire Martinića "5 godina Umjetničke kolonije Štrigova" u Državnom arhivu za međimurje u Štrigovi. Gošće ŽVS Stridonne.

nedjelja, 5. srpnja do 19 sati Zagrebački gitarski trio u Crkvi sv. Marije Magdalene u Štrigovi 

nedjelja, 5. srpnja od 20 sati na terasi kafea Kult u Štrigovi Tamburaški sastav Trenk i gost Ivan Gazibara

Ulaz na sve programe je slobodan.

Izvor: 3139