Arhiva 28.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

Samo HNS-ovi načelnici prate natječaje?

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak (HNS) proteklog je ponedjeljka s načelnicima pet međimurskih općina, sve odreda HNS-ovcima, potpisao ugovore o dodjeli državnih potpora za energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije, ukupne vrijednosti pola milijuna kuna. Osim općina Belica, Orehovica, Selnica, Šenkovec i Pribislavec, ugovor je potpisala i Međimurska županija te ZEO Nobilis. Na konstataciju novinara kako se čini da se potpore dijele po stranačkom ključu, župan Matija Posavec odgovorio je da to nema veze sa strankom te da su potpore dobili svi koji su poslali programe, a da se ostali nisu javili na natječaj iako ih je on osobno pozivao da to učine. Potpore će općine koristiti za uređenje objekata u svom vlasništvu, odnosno za edukaciju po pitanju energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.
U kuloarima se odmah čulo da se sad čekaju SDP-ovi ministri da „svojim“ općinama u Međimurju također donesu novčane potpore!
Župan Matija Posavec naglasio je kako je Međimurska županija daleko ispred ostalih na tom polju te da se u 2014. i dijelu 2015. godine za energetsku učinkovitost planira izdvojiti 9,5 milijuna kuna. Posebno je župan spemenuo postinvestment care (pomoć i praćenje nakon početnih investicija kako bi investitori nastavili ulagati), a Međimurje trenutno u Hrvatskoj jedino nudi upravo to. Ministar Vrdoljak također je bio zadovoljan, pohvalio je organiziranost i koordiniranost svih službi i naglasio kako je Međimurje uvijek korak ispred ostalih u Hrvatskoj. Vrdoljak je sa svojim domaćinima posjetio tvrtke Haix u Maloj Subotici i Ferro-preis u Čakovcu.
V.Trstenjak

Izvor: 3074