Arhiva 11.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

ŠANDOROVEC: 5. memorijal Đuro Oreški

U nedjelju, 31. kolovoza u Šandorovcu je održano  vatrogasno natjecanje podmlatka i mladeži, 5. memorijal Đuro Oreški. Riječ je o tradicionalnom natjecanju na kojem svoje snage i spretnost odmjeravaju ponajbolje ekipe mladeži i djece iz Međimurja i susjednih županija. Ove je godine Memorijal privukao 29 natjecateljskih ekipa raspoređenih u kategorije podmladak i mladež.

U kraćem obraćanju, potpredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice i predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Mario Medved rekao je da je to natjecanje jedinstveno u Međimurju jer na njemu sudjeluju isključivo ekipe djece i mladeži.

To dokazuje da se vatrogastvom kod nas ozbiljno bavi te da velika većina naših DVD-ova kvalitetno radi s mladima.

U ime Grada Čakovca mlade vatrogasce pozdravio je predsjednik Gradskog vijeća Jurica Horvat koji je sve sudionike nazvao pobjednicima jer su svi, bez obzira na konačne rezultate, pokazali zavidne vještine. Izrazio je i zadovoljstvo što su ekipe s gradskog područja bile vrlo uspješne.

Pokrovitelj Memorijala bio je Franjo Carović kojemu je prijavak podnio predsjednik DVD-a Šandorovec Dejan Tomašić. Sve prisutne, posebno vatrogasce, pozdravila je i Biserka Bezek, kći pokojnog Đure Oreškog po kojem je Memorijal nazvan.

U kategoriji podmladak u kojoj se izvodila samo vježba u ženskoj konkurenciji ponajbolje su bile članice DVD-a Kuršanec s 483,80 bodova. Na drugom mjestu bio je DVD Gardinovec s 482,70 bodova i na trećem DVD D. Mihaljevec s 482,30 bodova. Valja napomenuti kako je u ovoj kategoriji nastupilo 7 ekipa.

U muškoj kategoriji nastupilo je 9 ekipa, a s 484,30 bodova najbrža djeca bila su DVD-a Pribislavec, do njih DVD Mihovljan s 483,90 bodova i na trećem mjestu DVD D. Mihaljevec s 483,20 bodova.

U kategoriji mladeži, u kojoj se izvodila vježba i štafetna utrka prema pravilniku HVZ-a, u kategoriji žene nastupilo je 7 ekipa, a najviše su pokazale članice DVD-a Gardinovec, DVD-a Šandorovec 1 i DVD-a Žiškovec. Također su se tim redom i plasirale na postolje. sU muškoj kategoriji najbrži su bili tzv. Gromovi DVD-a Krištanovec koji su s 1.041,00 bodova konkurenciju ostavili daleko iza sebe. Na drugo mjesto plasirao se DVD Totovec s 1.030,70 bodova, a na treće DVD Pustakovec - Buzovec - Putjane.

V.Kelkedi

Izvor: 3098