Arhiva 27.05.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

Sara Kranjec i Nikola Dudek najmaturanti

Mimohodom maturanata generacije 2009./10. zaključena je ovogodišnja Coolijada koja će u vremenu pred nama ostati zapamćena kao jedna od najljepših ili, možda bolje reći, najmirnijih. Nije tome tako zbog toga što su se maturanti osobito opustili, već zbog toga što su, više nego ikad dosad, pazili na javnu imovinu, nisu remetili javni red i mir te su iz Policijske uprave međimurske dobili niz pohvala na ponašanje u cijelosti.
Nakon tradicionalnog prolaska gradom, maturanti su se zadržali u zabavi na otvorenom, uz čakovečki Sportsko-rekreacijski centar Mladost. Veselili su se uz svirku školskih bendova i iščekivanje proglašenja najmaturantice i najmaturanta. Uvjerljivu pobjedu odnijelo je dvoje mladih ljudi iz Ekonomske i trgovačke škole. Od 1.800 glasova, koliko ih je putem kupona stiglo za favorite svakog od glasača, s 332 glasa najmaturanticom je proglašena Sara Kranjec iz Pribislavca iz 4. k razreda ETŠ-a. Najmaturant je postao njezin kolega iz razreda Nikola Dudek iz Čakovca koji je dobio 274 glasa. Njihova je pobjeda uvjerljivija i zato što je po broju glasova sljedeće pozicionirana bila maturantica s 215 glasova.
Najmaturanti su od župana Ivice Perhoča primili nagrade koje je osigurao VIP - mobitel i različite male potrepštine iz njihove ponude te Cedevitin poklon paket. Time je i 4. k postao dobitnik nagrade za cijeli razredni odjel - kupanje na Gradskim bazenima Čakovec.
Mladići 4. ST1 razreda Tehničke škole pobjednici su i proglašeni razredom plus. Taj im je status osigurala playboy uniforma s natpisom “Možeš imat’ moje tijelo, ali majicu ne”. Pored toga, momci su bili posebno druželjubivi i razgovorljivi u trenucima u kojima je okupljališta maturanata obilazila komisija u kojoj su bili predstavnici Policijske uprave međimurske, škola i roditelja. Razred plus nagrađen je cjelodnevnim kupanjem u Toplicma sveti Martin.
- U Čakovcu praktično nije bilo ekscesa. Oko klubova smo imali sporadične probleme koji nisu vrijedni spominjanja. Nije zabilježeno nijedno oštećenje na javnim mjestima i imovini, zbog čega možemo potvrditi da su se maturanti sjajno ponijeli kad je riječ o ponašanju u javnosti - kaže za list Međimurje Goran Đurašin iz PUM-a.
Maturanti su zabavu zaključili u diskoteci Šampion u Domašincu kamo su ih u organiziranom prijevozu odvezli autobusi.
(al)
Snimio Marko Lončarić

Izvor: 2874