Arhiva 12.01.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

Saznajte kako doći do sredstava Fonda za projekte energetske učinkovitosti

˝Naše edukacije vezane su prvenstveno za programe sufinanciranja iz područja energetske učinkovitosti te za otvorene natječaje Fonda koji su interesantni poduzetnicima (ali i građanima). Time poduzetnici mogu prepoznati svoje potrebe i interese koje bi kao projekt proveli u svom poduzeću, a za koje mogu dobiti potporu Fonda˝, poručuju Vesna Bukarica, Alan Perl i Filip Brkljača. Navedeni  predavači iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost održat će edukaciju ˝Kako do sredstava Fonda za projekte energetske učinkovitosti ˝ u Koprivnici 30.siječnja.

 

Svi zainteresirani, mogu se prijaviti na besplatne edukacije koje će se održati u Koprivnici 30. siječnja 2015. u Kinu Velebit (Zrinski trg 6) i Pučkom otvorenom učilištu (Trg bana Josipa Jelačića 6) u organizaciji Poslovnog dnevnika. Više informacija možete vidjeti na web stranici  www.poslovni.hr/grad-koprivnica .

 

Razlog zbog kojeg poduzetnici ostvaruju projekte je zbog tehnološkog napretka, radi unapređenja proizvodnje i poslovanja, ostvarenja profita, ostvarenja konkurentnosti na europskom i/ili međunarodnom tržištu. Predavači tvrde kako su ti troškovi u okviru tih projekata opravdani za Fond  i njima se jasno može potvrditi smanjenje potrošnje energije i zaštita okoliša.  ˝Buduće korisnike, kao i sadašnje, potrebno je redovito informirati i educirati o koracima koji vode do odobravanja sredstava od strane Fonda, jer se često događa da zbog nedovoljne informiranosti Fond dobiva nepotpunu ili krivu dokumentaciju zbog koje ne može odobriti sredstva˝, tvrde predavači. 

 

U uvodnom dijelu edukacije dat će kratki prikaz općeg stanja energije i energetike u Hrvatskoj i svijetu kao i o energetskoj učinkovitosti koja je temelj održivog energetskog razvoja. ˝Cilj je približiti ove teme svima koji o energetskoj učinkovitosti već ponešto i znaju, ali prije svega zbog šireg pogleda na ovu temu – kako bi se bolje razumjelo što sve stoji iza proizvodnje energije te da energetska učinkovitost ne podrazumijeva samo uštede˝ kažu predavači. 

 

Polaznicima će  predstaviti i koncept Zelenog ureda, motivacijsko-edukacijske radionice namijenjene zaposlenicima u uredima, smještenim u zgradama u kojima se energija u velikoj mjeri troši, ali i gubi zbog loših tehničkih karakteristika tih istih zgrada. Primjenom aktivnosti Zelenog ureda zapravo se ugrađuju načela pažljivog i obzirnog pristupanja okolišu u svoje sustave upravljanja. ˝ Tako usvajanje energetskih učinkovitih uredskih praksi, ne samo što ima utjecaja na smanjenje troškova energije i posredno troškove poslovanja, nego doprinosi i nastojanjima institucije/poduzeća da umanji negativan utjecaj svojih aktivnosti na okoliš. 

 

Uz navedenu edukaciju bit će održan i čitav niz drugih edukacija na temu marketinga, financija i  poduzetništva, a program možete vidjeti ovdje. Edukacije za sve sudionike su besplatne, a svoje mjesto na edukacijama osigurajte ovdje jer broj mjesta je ograničen. Također, partner navedenog događaja, Podravka, je osigurao besplatni ručak za sve sudionike edukacija. 

 

Osim u Koprivnici (30.01.), besplatne edukacije bit će održane i u Velikoj Gorici (27.01.), Zadru (13.02.) te Puli (27.02.). 

 

Izvor: 3116