Arhiva 18.12.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

SDP-ovci ne žele Perhoča za župana

Načelnik Općine Sveta Marija Dean Hunjadi bit će SDP-ov kandidat za međimurskog župana na idućim lokalnim izborima, odlučeno je na sjednici Županijskog odbora stranke održanoj u ponedjeljak. Time je zadan velik politički udarac sadašnjem županu Ivici Peroču koji je, od 37 glasova, na odboru osvojio samo 13. Ostala 24 glasa dobio je Dean Hunjadi, dok je treći potencijalni kandidat Vladimir Kalšan, aktualni ravnatelj Muzeja Međimurja, odustao od kandidature.
Odmah nakon sjednice Odbora, procurila je vijest da je Perhoč, razočaran izdajom svojih kolega, podnio ostavku na mjesto predsjednika Županijskog odbora SDP-a Međimurske županije i vođenje stranke prepustio Mariju Mohariću i Veselinu Biševcu, međutim, kasnije je sam Perhoč to demantirao. Nitko iz vrha stranke nije želio komentirati, ali niti demantirati informacije kako je Perhoča kandidature koštala njegova neodlučnost i loša politika kadroviranja u kojoj “zaslužni”članovi SDP-a nisu u dovoljnoj mjeri bili “namireni” očekivanim sinekurama nakon pobjede na izborima. HNS je tu kao slabiji koalicijski partner pokupio vrhnje, a SDP-ovci su se morali zadovoljiti mrvicama. Isto je bilo i kod formiranja županove pročelničke ekipe, pri čemu je Perhoč inzistirao na javnim natječajima i zaista ga nije bilo briga za stranačku pripadnost kandidata, što je također izazvalo mnogo talasanja u SDP-u. Osim toga, ne treba zaboraviti niti događanja neposredno prije izbora i sastavljanja listi na kojoj se “neočekivano” našao i Mario Moharić, a mjesta tada nije bilo niti za sadašnju potpredsjednicu Sabora Dragicu Zgrebec koju je vrh SDP-a ugurao na listu u drugoj izbornoj jedinici.
Perhoč se u tri i pol godine mandata, zbog svog načina rada, nije uspio nametnuti kao autoritet u svom okružju, a još manje je bio prepoznatljiv “u Zagrebu” u kojem kolo vode Nadica Jelaš, Dragica Zgrebec, Mario Moharić i Veselin Biševac.
Nakon što su oni (svatko iz svojih razloga) digli ruke od Perhoča, ekipi predvođenoj Moharićem i Hunjadijem nije bilo teško prikupiti glasove koji će srušiti Perhoča. Novi SDP-ov kandidat za župana zapravo je, čak i u okvirima Međimurja, politički gotovo nepoznat, a čiji je zapravo igrač i tko mu je mentor - vidjet će se uskoro. Glasanje o kandidatima za župana bilo je tajno, na čemu je inzistirao Mario Nerer, kandidat SDP-a za budućeg gradonačelnika Murskog Središća.
V.Trstenjak

Neka si Hunjadi sam osmisli kampanju

- Ništa se posebno nije dogodilo zbog čega bi se trebali oglašavati priopćenjem sa sjednice Županijskog odbora SDP-a. Niti ranije to nismo činili. Činjenica je da je kod glasanja za SDP-ovog kandidata za župana na predstojećim izborima izabran gospodin Dean Hunjadi, međutim, ja sam još uvijek župan i do izbora ja vodim Županiju.
Nije točno da sam podnio ostavku na mjesto predsjednika Županijske organizacije SDP-a. Mene je izabralo cjelokupno članstvo Međimurja i unutar stranke prihvatit ću sve što će članstvo odlučiti. Osim toga, zna se kada su unutarstranački izbori. Ja, u svakom slučaju, neću ništa otežavati SDP-u, a kako će se sada voditi kampanja, to si mora osmisliti gospodin Hunjadi. Jučer je postalo jasno da sam izgubio potporu Županijskog odbora - od 37 članova ŽO-a koji su glasali o kandidatu, 24 se izjasnilo za gospodina Hunjadija.
U svakom slučaju, budite sigurni da ostajem član SDP-a, da nemam nikakvu rezervnu varijantu. Neću biti kandidat na izborima izvan stranke, a niti za Grad Čakovec, kako se to spominje u javnosti, a također budite sigurni da Perhoč nema nikakvu rezervnu funkciju ni u jednom javnom poduzeću. Prihvatio sam se ove funkcije kao čovjek koji želi promjene. Ako je krivo to što nisam stranački kadrovirao kao što se to možda očekivalo, onda su kod mog izbora glasali za krivog čovjeka.
Ako je poruka građanima da uđu u SDP-u kako bi nešto profitirali, to sigurno nije program SDP-a. I zato ne mislim da nekome trebam dati ostavku, mene je biralo cjelokupno članstvo stranke. (vt)

Izvor: 3008