Arhiva 04.04.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:21.

Sedam dana - aktualnosti

GORIČAN
Odšteta za sušu i subvencije
Općina Goričan isplatit će 50 tisuća kuna poljoprivrednicima koji su prijavili štetu od suše u 2012. godini. Naknada štete plaćat će se po listi jediničnih iznosa za hektar površine pogođene sušom pod pojedinim kulturama.
Za kukuruz je naknada 154,58 kuna po hektaru, za tikve 96,66 kuna, za krumpir 266,39 kuna, za jabuke 1.507,97 kuna, za livade 47,78 kuna, a za šećernu repu 236 kuna po hektaru sušom pogođene površine.(k)

KOTORIBA
Obnova mrtvačnice
Financiranje obnove mrtvačnice u Kotoribi tamošnja Općina kandidirala je na natječaj koji je raspisalo Ministarstvo regionalnog razvoja.
U Kotoribi očekuju da će iz toga natječaja dobiti bar dio sredstava, od ukupno 500.000 kuna, koliko bi radovi vrijedili. U okviru tih radova, planira se izgraditi novo krovište kojim bi se dobio dio natkritog prostora iza mrtvačnice, kao oproštajni trg.
Namjerava se proširiti i urediti sanitarni čvor, a uredit će se i ostale prostorije u sklopu zgrade te će se obnoviti fasada. Sve to radit će se etapno.(mg)

CIRKOVLJAN
Rasvjeta
U planu nabave Grada Preloga za ovu godinu je i produljenje rasvjete u Ul. kralja Zvonimira u pravcu Cirkovljana. Vrijednost nabave doseže 200-tinjak tisuća kuna. (d)

PRELOG
Jug
Vijećnici Grada Preloga na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća prije raspuštanja, održanoj 14. ožujka, potvrdili su prijedlog odluke o izmjenama detaljnog plana uređenja južnog dijela Preloga. (d)

PRELOG
Skupština umirovljenika
Članovi Udruge umirovljnika Preloga 1. travnja, od 18 sati okupit će se na redovnoj godišnjoj skupštini, u Hotelu Kralj u Donjem Kraljevcu. Uz donošenje plana rada za naredno razdoblje, umirovljenici će darivati i svoje članove za 50. i 60. obljetnice braka. (d)

OREHOVICA
Igrališta
Za opremanje dječjih igrališta na području Općine Orehovica, sukladno planu nabave za ovu godinu, planirano je oko 11.000 kuna.

PRELOG
Staze na groblju
Tijekom 2013. na preloškom groblju ponovo će se urediti pješačke staze, a javna nabava procijenjena je na 80.000 kuna (bez PDV-a). (d)

BELICA
Cesta u gospodarskoj zoni
U 2013. godini u Belici je u planu uređenje prometnice u gospodarskoj zoni Jug.
Uz asfaltiranje, izgradit će se i kanalizacija.
U tijeku je izrada projekata za kandidiranje za dobivanje sredstava iz Ministarstva gospodarstva. Ukupna vrijednost radova je 376.000 kuna. (rt)

DEKANOVEC
Potvrđen Đurkin
Načelnik dekanovečke Općine Ivan Hajdarović potvrdio je izabranog zapovjednika DVD-a Dekanovec. Na godišnjoj skupštini DVD-a za zapovjednika je ponovo izabran dosadašnji obnašatelj te dužnosti Ilija Đurkin čiji izbor je sada potvdio i načelnik. (rt)

SELNICA
Šljunak na ceste
Ovi dana u Općini Selnica kreće šljunčanje nerazvrstanih cesta. Obnovit će prometnica u Gornjem Zebancu koja je planirana i za asfaltiranje.
Od ostalih cesta, to su one u Merhatovcu, Bukovcu, Praporčanu, Donjem Koncovčaku i Zaveščaku. (rt)

ČAKOVEC
Rochus u Muzeju
Od 22. ožujka do 7. travnja u čakovečkom Muzeju Međimurja može se pogledati izložba akademskog slikara Josipa Rochusa Pongraca iz Svete Marije. Autor je za izložbu, pod nazivom Apstrakcije, odabrao 12 novijih radova. Uz apstrakcije prirode, impresije i ekspresije, izlaže i dva ženska akta. Izložba se radnim danom može pogledati od 8 do 16 sati, a subotom i nedjeljom od 10 do 12 sati. (rt)

PRELOG
Širi se gospodarska zona
Važan dokument koji svjedoči o razvoju grada jednoglasno su 14. ožujka prihvatili preloški vijećnici. Riječ je o odluci o izmjenama i dopunama prostornog plana uređenja sjeverne gospodarske zone kojom je omogućeno proširenje ove preloške zone. (d)

OREHOVICA
Oprema za održavanje površina
Za zanavljanje opreme potrebne za održavanje javnih površina na orehovičkom području ove je godine planirano 50-ak tisuća kuna.

DEKANOVEC
Rubnici
Na prometnici koja se uređuje od središta Dekanovca prema Muri u tijeku su radovi na dijelu kojim ona prolazi kroz mjesto. Postavljaju se rubnici nogosupa s obje strane ceste. Izvode se i priključci za plin i vodu za dvadesetak domaćinstava kojima oni još nisu postavljeni.
U tijeku je i betoniranje okvira za poklopce na oknima oborinske kanalizacije. Cesta se ujedno priprema za asfaltiranje. Svi radovi moraju biti završeni do kraja travnja. (rt)

ČAKOVEC
Put svile
U izložbenom prostoru galerije Scheier u Čakovcu postavljena je izložba Put svile profesorice povijesti i povijesti umjetnosti Milke Prodanić iz Garešnice. Njene radove na svili možete razgledati do 21. ožujka, u vremenu od 10 do 12 sati i od 17 do 19 sati radnim danom te subotom u jutarnjem terminu. (rt)

PODTUREN
Cvjetna nedjelja
Podturenska Udruga Turen 24. ožujka organizira izložbu ručnih radova svojih članova te druženje mještana. Izložba pod nazivom Cvjetna nedjelja može se razgledati u podturenskom društvenom domu tog dana, od 9 do 12 sati te od 15 do 18 sati. (t)

Izvor: 3021