Arhiva 29.08.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

SEDAM DANA: Ukratko...

DRAGOSLAVEC
Neće biti žedni
U Dragoslavcu je izgrađena vodosprema koja će ubuduće omogućiti da se domaćinstva u selu kvalitetnije opskrbljuje pitkom vodom.
Bolji pritisak vode na taj su način omogućile Međimurske vode, a radovi su završeni ovih dana.
DONJI
KRALJEVEC
Dva para kandelabera
Donji Kraljevec je pred voćarski sajam dobio nekoliko kandelabara na dva glavna ulaza u mjesto, iz smjera Preloga i iz smjera Hodošana.
Poslužit će za isticanje transparenata, tradicionalnog oblika najave značajnih javnih, kulturnih i sportskih manifestacija. Općina Donji Kraljevec u tome nije imala troškova, sam materijal donacija je metalske industrije u Donjem Kraljevcu, a posao izvođača radova Pavlic – asfalt - betona.(k)
GORIČAN
Uređenje doma
U javnom natječaju kojim je Općina Goričan potražila izvođača radova druge faze uređenja sportskog doma NK-a Trnava stigla je samo jedna ponuda koju je dao obrt Regra iz Cirkovljana. Asfaltiranje okoliša doma s uređenjem odvodnje te rekonstrukciju krovišta Regra je spremna obaviti za 229 tisuća kuna.
Najveći dio obveze plaćanja izvođaču nosi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije koje osigurava 180 tisuća kuna, a ostatak će dati Općina.(k)
SVETI KRIŽ
Donacija DVD-u
Vrijedan komplet alata nedavno je dobrovoljnim vatrogascima iz Svetog Križa darovao Zvonimir Petković koji niz godina živi u Njemačkoj. Donaciju je u ime svog DVD-a primila predsjednica Jadranka Sermek. (d)
DEKANOVEC
Za suhe trate
Na negdašnje “dekanoske trate”, dijelom nekad močvarni pašnjak koji je melioracijskim zahvatima pretvoren u oranice, Hrvatske su vode nakon kolovoških kiša uputile mehanizaciju u čišćenje odvodnih kanala. “Brijanjem” zakorovljenih pokosa i dna na tristotinjak metara kanala s bagerskim korpama omogućena je odvodnja oborinskih voda da trate ostanu suhe, odnosno – upotrebljive oranice. (mb)
ČEHOVEC
Mladima
Prema programu financiranja javnih potreba u kulturi Grada Preloga, Udruzi mladih iz Čehovca godišnja dotacija povećana je za 500 kuna te sada iznosi 3.000 kuna. (d)
PRELOG
Ujlaki
na čelu odbora
Gradski vijećnici Preloga imenovali su i odbor za komunalno gospodarstvo čiji je predsjednik Đuro Ujlaki. (d)
OREHOVICA
Socijalna skrb
ženama
Na čelu odbora za društvene djelatnosti i socijalnu skrb Općine Orehovica je Snježana Šafarić, uz koju će u ovom tijelu raditi i Erika Baranašić, Vesna Kozjak, Nada Dreven, Katarina Glavina i Verica Balent. (d)
ZASADBREG
Sedam članova VMO-a
Vijeće mjesnog odbora u Zasadbregu čini sedam članova koji su imenovani nakon provedenih lokalnih i izbora za mjesne odbore. VMO-om Zasadbreg predsjeda Anđelko Kovačić (HSS-HSU-MDS-SDP), a članovi su Miroslav Lisjak, Marijan Rodinger, Josip Kovač, Zlatko Korunić s iste liste kao predsjednik Kovačić te HDZ-ovi članovi Marija Pergar i Miljenko Bakač. (l)
DONJI PUSTAKOVEC
Nadstrešnica za mlade
U Donjem Pustakovcu postavljena je nadstrešnica - za potrebe okupljanja i aktivnosti Kluba mladih Pustakovčan, na otvorenom, poput nedavnih Igara mladih Međimurske županije. Općinu je kao investitora postavljanje stajalo 7 tisuća kuna, za materijalne troškove, a najveći dio posla obavili su mladi sami.(k)
PODBREST - SVETI KRIŽ
Uprava groblja
Vijećnici Općine Mala Subotica imenovali su svoje članove u sastav uprave zajedničkog groblja Podbrest - Sveti Križ. Predstavnici Sv. Križa su Jadranka Sermek i Mladen Kodba. (d)
OREHOVICA
Poljoprivreda
Imenovan je odbor za poljoprivredu i procjenu šteta od elementarnih nepogoda Općine Orehovica u čijem su sastavu Erika Baranašić (predsjednica), Zvonko Hajdinjak, Bojan Cirkvenčić, Franjo Gajnik te Mirjana Sečan. (d)
DEKANOVEC
Staza do škole
Zbog vremenskih prilika, a i zbog organizacijsko-tehničkih razloga, lani je tvrtka Pavlic - asfalt - beton Dekanovčanima ostala “dužna” pedesetak metara nogostupa od Prvomajske ulice do škole.
Što nisu operativci stigli obaviti prošle godine, dovršit će ovih dana, taman prije početka školske godine. (mb)
PRELOG
Nekretnine
Na čelu nedavno imenovanog odbora za nekretnine Grada Preloga je Mario Vrbanec. Zadaća odbora je priprema radnih materijala, odluka te davanja mišljenja o raspolaganju nekretninama u vlasništvu Grada. (d)
ČAKOVEC
U zakup
Grad Čakovec objavio je natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora u prizemlju zgrade u Ulici kralja Tomislava 3. Radi se o prostoru površine 46,4 kvadratna metra predviđenom za telekomunikacije, zlatarske i fotografske radnje, putničke agencije, fotokopirnice, mjenjačnice, igre na sreću, kurirske službe, pekare i prodaju pekarskih proizvoda, butike i sve druge trgovačke djelatnosti. Početni iznos mjesečne zakupnine je 380 eura u kunskoj protuvrijednosti.(vk)
SVETI KRIŽ
Grijanje
Članovi Vijeća mjesnog odbora Svetog Križa na čelu s predsjednicom Jadrankom Sermek zauzeli su se za rješavanje problema grijanja u mjesnom društvenom domu. Sustav grijanja u ovom objektu trebao bi biti riješen paralelno s uvođenjem grijanja u susjedni vatrogasni dom.

Izvor: 3044