Arhiva 02.03.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

SELNICA: Poništen Urbanistički plan i izgubili sud sa ŽUC-om

U našoj se zemlji ničemu ne treba čuditi, pa tako ni odlukama pravosudnih organa koje godinama kaskaju za stvarnim stanjem u prostoru. Ovaj put je riječ o Gospodarskoj zoni Selnica koja je prostornim i drugim planovima te općinskim dokumentima uspostavljena i regulirana 2004. godine.
Nakon što je Zona dobila svog prvog stanara, tvrtku Al-pro Šardi te za poslovno ulaganje u njoj postoji interes investitora iz inozemstva, Ustavni je sud poništio Urbanistički plan za Gospodarsku zonu Selnica. Nakon svih pripremnih radnji i dozvola, investicija u infrastrukturu koje je uz Općinu velikim dijelom pomoglo Ministarstvo gospodarstva, ispostavlja se da sve to treba - ukinuti.
- Da, tu nema nikakve logike. To su morali napraviti odmah, a ne nakon sedam godina naših napora, izgradnje infrastrukture i svih drugih radnji koje smo poduzeli. Da ne govorim o privlačenju investitora u koje nastojimo uključiti naše i inozemne gospodarstvenike koje nam je ovakvim pristupom ugroženo. Tražili smo o ovome očitovanje od Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva i ono nema primjedbi na naš urbanistički plan. U skladu s Prostornim planom, dobili smo sve potrebne dokumente. Što bismo sad trebali učiniti? Izvaditi infrastrukturu i baciti je, srušiti ono što je izgrađeno, vratiti zemljište u staro stanje? Ne možemo vratiti stanje u prostoru - kaže za list Međimurje načelnik Općine Selnica Anđelko Kovačić.
A. Ličanin

Kako riješiti dug od 300 tisuća kuna?

Nesređeni odnosi između Općine Selnica i Županijske uprave za ceste rezultirali su sudskim sporom koji je nedavno dobio svoj epilog. Na rješenje suda Općina se žalila, pa je postupak zapravo još uvijek u tijeku, no momentalno se svodi na to da je lokalna samouprava ŽUC-u dužna oko 300 tisuća kuna.
- Nismo izgubili spor, već smo dobili sudsko rješenje na koje se imamo pravo žaliti i žalili smo se - kaže za list Međimurje načelnik Anđelko Kovačić.
Upravno vijeće ŽUC-a ovaj spor želi riješiti suradnjom, što je bivšem ravnatelju Zoranu Šariću i sugerirano, no on sa Selnicom nije uspostavio kontakt koji bi vodio u tom smjeru.
- Upravno vijeće ŽUC-a donijelo je odluku da drugačije rješavamo naš postupak, međutim, Šarić nam nije htio potpisati nagodbu. Sad sam napravio drugi korak jer ŽUC ima novog ravnatelja Sanimira Radeka, pa ćemo s njim tražiti zajednički jezik - kaže načelnik Općine Selnica i dodaje da će susret s Radekom predvidjeti tijekom ovog tjedna. (al)

Izvor: 2914