Arhiva 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:02.

SELNICA: Skupo isparavanje planova

Među ugovorima koje je Općina Selnica sklopila u posljednjih godinu-dvije, a obveze preuzete po tim ugovorima pritišću općinski proračun u novom mandatu, dva su posebno zanimljiva.
To su ugovori o projektiranju sklopljeni s tvrtkom A.G. Projekt d.o.o. iz Čakovca. Po ugovoru od 10. kolovoza 2012. godine, za izradu idejnog projekta stambeno-poslovnog kompleksa (tzv. “novi centar Selnice”) s dvije samostojeće zgrade na Bukovčaku - u kojima bi bili ljekarna, banka, pošta, općinska uprava, zubarska ordinacija, ordinacija liječnika opće prakse, vrtić i više stambenih jedinica, Općina mora platiti 69.900 kuna plus PDV (25%).
Po ugovoru sklopljenom 1. ožujka 2013., Općina za tehničku dokumentaciju za rekonstrukciju sportskog doma u Zebancu - idejni projekt za ishođenje “rješenja o uvjetima građenja” (legalizacija) te za glavni projekt za gradnju (arhitektonski, konstruktorski, hidroinstalacije, elektroinstalacije) mora platiti 17.000 kuna.
Za plaćanje te dokumentacije Općina će se, kaže načelnik Ervin Vičević, nekako još snaći i podmiriti ugovorne obveze prema isporučitelju usluge. Problem je, međutim, što - i kad bi bilo novca za početak radova po bilo kojem projektu - nije moguće ništa raditi jer nisu raščišćeni imovinsko-pravni odnosi!
Daljnje je pitanje kako krenuti u gradnju “novog centra Selnice” kad u potojećem Općina Selnica nema čiste papire ni za zgradu u kojoj su uredi Općine, a za novi je upitan interes investitora.
Sa sportskim domom u Zebancu slična je situacija - neraščišćeni su vlasnički odnosi na zemljištu, pa tek kada se to raščisti, može se dalje razmišljati o nekakvoj gradnji.
Tako će, po svojoj prilici, Općina Selnica, kao i neke druge općine s ambicioznim, a nedomišljenim i na sliu izmaštanim planovima, zabiljhežiti i - skupo isparavanje tih planova.
M.Belčić

Izvor: 3069