Arhiva 25.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

SELNICA: Svečanost za Markovo

U petak, 25. travnja, u 11 sati euharistijskim slavljem u crkvi sv. Marka u Selnici započinje proslava Dana Općine Selnica. Isti je dan u 17 sati svečana sjednica Općinskog vijeća u velikoj dvorani stare škole u Selnici, a u 19 sati je priredba u sportskoj dvorani OŠ Selnica. Na području cijele Općine Selnica u subotu, 26. travnja je “zelena čistka” - ekoakcija povodom Dana planeta Zemlje i Dana Općine Selnica, a likovnjaci će i po narudžbi mještana naslikati krajolike Općine Selnica.
U 16:30 sati je humanitarna nogometna utakmica za igrača Roberta Vinka na igralištu NK-a Mladost Selnica, a nakon nje slijedi druženje uz bograč.
U nedjelju, 27. travnja, u 14 sati kreće tradicionalno selničko pješačenje rutom stara škola Selnica - Zaveščak - Bukovec - društveni dom Donji Koncovčak u kojem sudionike pješačenja čekaju tamburaši Kontrabasa s glazbom za ples! (mb)

Danijel Hampamer, dizajner iz Čakovca, u komunikaciji s heraldičarima Državnog arhiva Republike Hrvatske, uspio je definirati konačan izgled grba Općine Selnica, a i zastave, o kojima se kao o raspoznatljivim simbolima Općine na sjednicama Općinskog vijeća Selnice rasprave vuku još od 2005. godine.
Sada se konačno zna koji je izgled grba i osnovni motiv: krilati lav, simbol sv. Marka, patrona selničke Župe, pridržava naftaški toranj. Zastava je jednostavna: na plavoj podlozi u sredini je grb Općine Selnica. (MB)

Izvor: 3078