Arhiva 05.07.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

SELNICA: Živčec optužio načelnika Kovačića

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća u Selnici vijećnici Kruno Živčec (SDP) i Ervin Vičević (HNS) iskoristili su aktualni sat kako bi postavili pitanja vezana uz svakodnevicu u Općini. Oni su, prije svega, izrazili nezadovoljstvo prikazanom rekapitulacijom bruto naknada za rad u općinskim tijelima koja je i pripremljena na njihovo traženje.
- Ni dalje se ne vidi koliko kome Općina duguje? Zašto nam za 2009. godinu nije isplaćena naknada? Samo Općinsko vijeće može donijeti odluku da se naknada ne isplati, a mi takvu odluku nismo donijeli - rekao je, među ostalim, K. Živčec.
Načelnik Anđelko Kovačić odgovorio je kako odluka jest donesena, ali tijekom 2010. godine, te da neisplata naknada ima legitimno uporište.
- Nemaš pojma. Nemoj praznu slamu mlatiti. Tiho budi jer nemaš blage veze. Donijeli smo odluku 2010., a ja pitam zašto nam nije isplaćena naknada za 2009. godinu - nastavio je diskusiju Kruno Živčec.
Neprimjerenu retoriku nastojao je amortizirati predsjednik Vijeća Ivan Mezga pozvavši na toleranciju i tražeći da se naknadno tumači spomenuta odluka, kako bi se izbjegle nedoumice o tome je li i koliko Općina dužna svojim vijećnicima. Načelnik Anđelko Kovačić potom je nastavio:
- Tada smo se svi odrekli naknade. Mogu i ja onda svoju naknadu tražiti za vrijeme prije donošenja odluke 2010. Pojedini vijećnici su tu samo radi naknade.
Kruno Živčec na to mu je odgovorio:
- Samo radiš štetu Općini. Tu piše da si 2009. godine dobio 20.105 kuna - zaključio je Živčec.
A. Ličanin

Izvor: 2984