Arhiva 17.11.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

ŠENKOVEC: Skupe Atlante - obični metal

Zagrebačka tvrtka za zaštitu od zračenja Ekoteh dozimetrija, na temelju ovlaštenja Ministra zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske, obavila je ispitivanje i mjerenje razine ionizirajućih zračenja u okolini biogeneratora Atlanta. Da podsjetimo, te je biogeneratore Zvezdana Treska, bivša ravnateljica OŠ Petar Zrinski Šenkovec, postavila u svoj ured i u nekoliko učionica kao zaštitu od negativnog zračenja. Uređaj je trebao služiti protiv utjecaja svih oblika biološki štetnih neionizirajućih energija i za cjelovitu energetsku terapiju i iscjeljivanje duha i tijela čovjeka. Za njih je plaćeno oko 100.000 kuna. Ispitivanjem nije utvrđena nikakva razlika u razinama zračenja u prisustvu bigeneratora. Oni ne sadrže izvore elektromagnetskog polja, kao niti povećane koncentracije radionuklida.
Prema riječima tvorca Atlante Darka Maltara, “ta je ploča zapravo reekvilibrator, tj. pretvarač energije s pojačalima. Nakon postavljanja na izvor štetne energije, ploča počinje titrati i povlači u sebe, duž linija Hartmannove i Curryjeve mreže, svu štetnu energiju iz određenog prostora i pretvara je u biotsku energiju koja se zatim pojačalima pojačava i antenama u obliku trokuta izbacuje u prostor.”

Niti smrde nit mirišu za 100.000 kuna

Tijekom ispitivanja nije utvrđena namjena ispitivanog predmeta. Deklaracija na njemu ne navodi u kojim se slučajevima i za koje vrste patogenih energija predmet koristi. Prema rezultatima ispitivanja, zbog manjih fizičkih dimenzija predmet je neučinkovit i kao zaštita od elektromagnetskog polja (djelomično je učinkovit samo u neposrednoj blizini predmeta). Zbog debljine i korištenog materijala, ne može biti učinkovit niti kao štit od ionizirajućeg zračenja. Nije utvrđena nikakva štetnost, ali niti korisnost ispitivanog predmeta - stoji u zaključku izvješća o ispitivanju razine zračenja.
Cijena uređaja kreće se od 500 za osnovni model do 1.000 eura za onaj sa širim radijusom djelovanja. Kako je spomenuto ispitivanje pokazalo da se radi o običnom metalu, cijena mu je stvarno paprena. (rt)

Bivša ravnateljica žalila se na odluku Suda
U radnom sporu pokrenutom pred Općinskim sudom u Čakovcu, koji je pokrenula bivša ravnateljica OŠ Petar Zrinski Šenkovec, prilikom razrješenja s dužnosti ravnateljice, izdano je rješenje u korist Škole. Tužiteljica se žalila na rješenje. Na osnovi privremene sudske mjere, njoj Škola do okončanja postupka isplaćuje 2.500 kuna mjesečno za egzistencijalne potrebe. U vezi s time, vode se još dva spora. Jedan vezan uz otkaz koji je također pokrenula bivša ravnateljica. Drugi - kazneni, pokrenula je Škola. Kako nam je rekla sadašnja ravnateljica šenkovečke Škole Vesna Kalšan, postupak vezan uz otkaz njenoj prethodnici u mirovanju je dok se ne dođe do pravomoćne presude vezane uz razrješenje. Na pitanje u kojoj je fazi kazneni postupak, ravnateljica Kalšan rekla nam je da nema informacija. (rt)

Izvor: 2951