Arhiva 31.08.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

ŠENKOVEC: Tajnici isplatili ono što je imala pravo

Općinsko vijeće u Šenkovcu održalo je sjednicu kojom je započelo novu sezonu rada. Vijećnik Miljenko Topličanec (NL) iskoristio je aktualni sat kako bi postavio pitanje vezano uz zamjenu stolarije u dječjem vrtiću Vrapčić. Tome je dodao još dva pitanja, od kojih se jedno odnosilo na isplatu naknade za godišnji odmor Ružici Sermek koja je donedavno mijenjala Alena Kajmovića na tajničkim poslovima.
- Kako to da je gospođi Sermek u dva navrata isplaćen iznos od ukupno 6.700 kuna u kolovozu - pitao je Topličanec kojem je načelnik Vladimir Novak odgovorio kako se radi o isplatama plaće za srpanj i naknade za godišnji odmor na koju je ostvarila pravo.
- Gospođa Sermek je, mijenjajući tajnika Općine na određeno vrijeme, ostvarila pravo na naknadu za godišnji odmor. O tome smo se konzultirali u nadležnim službama i ispoštivali svoju obvezu - objasnio je načelnik Novak.
Odgovor na pitanje o zamjeni stolarije u vrtiću dao je tajnik Kajmović pojašnjavajući da će uskoro održati sastanak s predstavnicima Jasena d.o.o. i dogovoriti uvjete zamjene podova u ustanovi. Posao bi trebao biti završen do zime.
Preskupa sanacija klizišta (?)
Na treće pitanje vijećnika Topličanca koje se odnosilo na novac utrošen za sanaciju klizišta tik uz raskrižje ulica J. Bedekovića i V. Bukovca također je odgovorio načelnik. Naime, nezavisni vijećnik Topličanec smatra da je sanacija preskupa te je tražio obrazloženje za sklapanje aneksa ugovora s izvođačem radova Instalomont prometom Kanižaj.
- Sklopili smo dodatak ugovoru jer se ispostavilo da, osim same sanacije klizišta, valja popraviti i okolnu lokaciju, a ona podrazumijeva sanaciju dijela Bukovčeve i Bedekovićeve ulice. Tako nam je sugerirala struka jer smo na ovaj način potpuno sanirali klizište, u protivnom bi popravak bio tek djelomičan - rekao je Vladimir Novak.
I Mladen Moharić (HDZ) dotaknuo se teme konstatiravši da je sanacija bila preskupa. (A.Ličanin)

Imamo? Imamo!
Vijećnik Stjepan Korunić (HSS) pokazao je zanimanje za punjenje proračuna, pa je s tim postavio i pitanje.
- Hoćemo li do kraja godine ostvariti planiran prihod u proračunu? Imamo li mi dva milijuna kuna za sve planirano - pitao je Korunić kojem je načelnik odgovorio potvrdno.

Izvor: 2940