Arhiva 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:02.

Šetnica još uvijek bez uporabne dozvole!

Više od dvanaest milijuna kuna vrijedan projekt šetnice uz Muru u Murskom Središću još uvijek nije do kraja dovršen, a na uporabnu dozvolu po svoj će se prilici morati čekati još neko vrijeme. Proizlazi to iz odgovora na vijećničko pitanje koje je na protekloj sjednici Gradskog vijeća postavila SDP-ova vijećnica Roberta Barat. Međutim, osim nepostojanja uporabne dozvole, vijećnica je upozorila i na činjenicu da na dijelu šetnice kod Osnovne škole Mursko Središće nije izgrađena nikakva ograda, što predstavlja potencijalnu opasnost za učenike.
U Gradu tvrde da će uporabnu dozvolu zatražiti kad šetnica bude do kraja dovršena i kad se snimi izvedeno stanje. Nakon “preklapanja” izvedenog stanja s projektom, vidjet će se eventualna odstupanja - kojih ima. Na mjestima na kojima se izvedeno stanje ne slaže s projektom napravit će se izmjena projektne dokumentacije i zatražiti izmjena građevinske dozvole.
Na šetnici još nisu izgrađeni planirani paviljoni, bilo je promjena kod elektrifikacije (napravljen je izmijenjen izvedbeni projekt elektrifikacije), a što se ograde između školskog dvorišta i šretnice tiče, bila je planirana “živa ograda”, ali za nju nije bilo novca. Iz gradske uprave tvrde da će u najskorije vrijeme i to biti odrađeno. (vt)

Izvor: 3069