Arhiva 08.07.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Sigurna kuća provodi projekt

Uz financijsku pomoć Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Dom za žrtve obiteljskog nasilja Sigurna kuća provodi projekt pod nazivom Osnaživanje i potpora žrtvama obiteljskog nasilja.
Projekt se sastoji od niza interaktivnih radionica pomoću kojih se žrtvama obiteljskog nasilja pruža nužna pomoć i potpora, a vode ih socijalne radnice i psihologinje Sigurne kuće i Centra za socijalnu skrb Čakovec. Uz radionice, od pomoći su i internetske stranice www.sigurnakuca-medjimurje.hr kao medij posredovanja u on-line savjetovanju putem kojeg se mogu nesmetano obratiti svi kojima je potrebna pomoć.
Radionice će se održavati do rujna, dok on-line savjetovanje nije vremenski ograničeno. Teme radionica mogu se vidjeti na web stranicama, a predbilježbe i dodatne informacije dobiti putem mobitela broj 099/835-7335.
Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a cilj im je razvijati integrirani individualni plan za žrtve, prorađivati traumu, osnaživati i osposobljavati ih za svakodnevni život, naučiti žrtve preuzimanju roditeljske odgovornosti, upoznati žrtve s pravima iz obiteljsko-pravne zaštite, naučiti ih kako realno gledati na obiteljsku situaciju i sagledati nasilje kao problem u obitelji, povećati broj novootkrivenih slučajeva nasilja, jačati samopouzdanje žrtvama obiteljskog nasilja, poučiti žrtve tehnikama rješavanja problema, razviti i potencirati komunikacijske vještine kod polaznika radionica, poučiti žrtve kako postupati s djecom, neposrednim žrtvama obiteljskog nasilja.
A. Ličanin

Izvor: 2932