Arhiva 23.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

Sigurno u prometu 2014.

Osnovna škola Podturen po peti put zaredom bila je domaćin županijskog natjecanja Sigurno u prometu. Ove su godine pravo nastupa imale djevojčice i dječaci rođeni 2002., 2003. i 2004. godine.
Učenici škole domaćina predvođeni učiteljicama Ksenijom Zadravec i Verom Pongrac za male su natjecatelje, njihove mentore i sve uzvanike izveli uspješan prigodan program, a riječima dobrodošlice obratila se i ravnateljica Marijana Cerovec. Među uzvanicima je bila i zamjenica župana Sandra Herman koja je pobjednicima poželjela uspjeh na predstojećem državnom natjecanju u Rovinju.
Na županijskom natjecanju u Podturnu sudjelovale su ekipe iz osam međimurskih osnovnih škola: OŠ Podturen (mentorica Ružica Murk), OŠ Nedelišće (mentor Sandro Balašković), OŠ Orehovica (mentor Zvonko Ljubić), OŠ Sveta Marija (mentor Franjo Jambrović), OŠ Donji Kraljevec (mentorica Nevenka Reif), OŠ Goričan (mentor Franjo Jambrović), OŠ Petar Zrinski iz Šenkovca (mentorica Mihaela Novak) i OŠ Strahoninec (mentor Boris Tomašić).
U ekipnom poretku, najuspješnija je bila ekipa OŠ Strahoninec (Nino Škvorc, Katja Bajs, Eva Šlezak i Matej Mihaljuš), drugo je mjesto zauzela ekipa OŠ Podturen (Vanja Goričanec, Anita Kerovec, Mihael Novak i Petra Nedeljko), dok je treće mjesto osvojila ekipa OŠ Orehovica (Maja Just, Frane Štefičar, Adriana Klobučarić i Kevin Kocijan).
U pojedinačnoj konkurenciji kod djevojčica, prvo je mjesto zauzela Katja Bajs iz OŠ Strahoninec, druga je bila Eva Šlezak, također iz OŠ Strahoninec, a treće mjesto pripalo je Magdi Horvat iz OŠ Donji Kraljevec. Kod dječaka, najuspješniji je bio Nino Škvorc (OŠ Strahoninec), drugo mjesto osvojio je Kevin Kocijan (OŠ Orehovica), a treće Matej Mihaljuš (OŠ Strahoninec).
Na državnom rangu natjecanja Sigurno u prometu - 2014. u Rovinju Međimursku će županiju u ime Autokluba Čakovec predstavljati ekipa sastavljena od dviju prvoplasiranih djevojčiva i dvaju prvoplasiranih dječaka, dok trećeplasirani ostaju u pričuvi. (Boris Tomašić)

Izvor: 3082