Arhiva 02.08.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

SILVIJA VIDOVIĆ IZ ŠENKOVCA U EMISIJI RTL-a LJUBAV JE NA SELU

U popularnoj emisiji RTL Televizije Ljubav je na selu odnedavno gledamo i Silviju Vidović, 27-godišnjakinju iz Šenkovca. Diplomirana inženjerka stočarstva angažirana je doslovno po cijele dane. Ako ne radi na obiteljskoj farmi krava muzara, onda je na praksi u Selekcijskoj službi Hrvatske poljoprivredne agencije. Naime, Silvija je “ponovo studentica”, dva je ispita dijele od diplome iz područja održive i ekološke poljoprivrede, studija koji je upisala izvanredno, iz ambicije u obiteljskoj poljoprivrednoj djelatnosti. Na snimanju za RTL već je doživjela zanimljive trenutke. Dosad nepoznat svijet televizijske produkcije, sada joj je puno bliži.
- Na snimanju sam se dobro snašla, barem tako mislim, jer sam komunikativna i otvorena osoba - kaže nam Silvija u uvodu i dodaje kako su je se dojmili ljudi s kojima radi.
Recite nam o svojoj odluci da se prijavite u Ljubav je na selu.
- Do ove sezone emisije, uopće se nisam bavila mišlju da se u nju prijavim. Odluka da to učinim bila je samo moja, i to ponajviše stoga što volim izazove, volim upoznati nove ljude, okušati se u novim prilikama, nepredvidivim situacijama. Dakako, nadam se da ću u Ljubav je na selu možda upoznati nekog zanimljivog muškarca. Nikad se ne zna gdje, kada i kako možemo pronaći srodnu dušu. Spremna sam za ljubav i nije mi neugodno to pokazati ako naiđe pravi.
Kakvu biste osobu voljeli upoznati?
- Voljela bih upoznati simpatičnog, dobrog, iskrenog, marljivog, odgovornog dečka koji zna poštovati djevojku i drži svoju riječ. Preferiram komunikativne osobe koje imaju svoje “ja”. Takvu bih mušku osobu željela za sebe.
Je li izgled bitan?
- Jest, ali nije presudan.
Kako bi trebao izgledati muškarac koji bi Vas zaintrigirao ili fizički privukao?
- Visok, tamnokos i jače konstitucije.
Je li važno odakle je “druga polovica”?
- Svejedno mi je iz kojeg je dijela Hrvatske, glavno da je pametan i vrijedan, svoj i karakteran.
Što očekujete od same emisije?
- Da ću upoznati nove ljude, pokazati javnosti da i mi cure možemo bez problema raditi na farmi i, naravno, da se uključi netko simpatičan.
Spremna na
kompromise
Bilo da se to dogodi u ovoj emisiji ili nekoj budućoj prilici, biste li zbog ljubavi bili spremni napustiti obiteljsku farmu?
- Ne, ne bih jer potpuno napuštanje farme i sela nije mi ni u primisli. To je moj način života i rada. Ako bih se zaljubila, partner i ja morali bismo naći kompromis koji bi odgovarao i njemu i meni. Možda je to pola godine u gradu, pola godine na selu (osmijeh). U principu, osoba koja vas voli ujedno vas i podržava u vašim željama i planovima. To bi trebalo biti obostrano.
Kako izgleda Vaš dan?
- Radni dan počinje mi u 5 sati ujutro i do 7.30 radim na našoj farmi. Doručkujem i onda sam od 9 do 15 sati na praksi. Kad dođem doma, malo se odmorim i u 17 ponovo idem na farmu, do otprilike 20.
A slobodno vrijeme?
- Slobodno vrijeme provodim u učenju, na putovanjima, koja obožavam bez obzira koja je udaljenost u pitanju, ili nekom od svojih kreativnih hobija. Oslikavam obuću, šijem torbice, izrađujem nakit.
Dijele Vas dva ispita do diplome u području eko-poljoprivrede. Razlog zbog kojeg ste to upisali je...?
- Imamo ozbiljne planove za proširenje gospodarstva i povećanje proizvodnje, čak razmatramo mogućnost prelaska na ekološki uzgoj. Sve u svoje vrijeme, ali ovo su primarne ideje.
Kako ćete provesti ljeto?
- Radno. Ali nemojte misliti da neću otići na odmor. Kad ljeto bude išlo kraju, svakako ću se počastiti nekim putovanjem (osmijeh).
Prave vrijednosti
Vrijedni ste i samopouzdani. Koje su Vam još vrijednosti ugradili roditelji?
- Moji roditelji Vera i Antun i mene i mog brata Nenada učili su tome da vlastitim trudom i radom možemo postići sve što želimo. Iako je to možda teži put, svakako je put koji vam donosi ono što vam nitko ne može oduzeti. Od roditelja smo naučili to da nikad ne treba odustati.
S kim se družite?
- Osim s obitelji, najviše se družim s kumom Katarinom i kumicom Lanom te kolegama s fakulteta.
Što u budućnosti želite za sebe?
- Želim i dalje biti uspješna u poslu i na fakultetu. Možda upišem još neki smjer na faksu, nikad se ne zna. No, naravno, želim upoznati osobu s kojom ću moći dijeliti i dobro i loše.
Aleksandra Ličanin

Izvor: 2988