Arhiva 14.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:49.

Sirevi OPG-a Zadravec ovjenčani medaljama

U Županiji je 7. listopada upriličen prijem za Jasminku Zadravec, nositeljicu obiteljsko-poljoprivrednog gospodarstva iz Oporovca u kojem su proizvedeni sirevi ovjenačni medaljama. Kolekciju najviših priznanja obitelj Zadravec nedavno je dopunila zlatnom medaljom za mladi kozji sir te broncom za namazni sir s vlascem, osvojenima u Šibeniku, na 14. izložbi hrvatskih ovčjih i kozjih sireva.
Županija i Grad Prelog pomogli su sudjelovanje OPG-a Zadravec na ovoj izložbi, a prijem povodom velikog uspjeha 6. listopada priredio je i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek.
Obitelj Zadravec proširuje ponudu iz godine u godinu te hvataju korak s vremenom, spojivši poljoprivredu i turizam. Na imanju u Oporovcu, uz skrb za 100-tinjak koza, proizvode 6 vrsta sireva od kozjeg mlijeka koje turisti mogu probati i u njihovoj kušaonici.
Zamjenik župana Zoran Vidović čestitao je na iznimnom uspjehu te pohvalio sireve koje je Jasminka Zadravec donijela za kušanje.
- Međimurci su samozatajni, no, ovako velik uspjeh ne smijemo zatajiti: obitelj Zadravec osvojila je medalje u konkurenciji 140 izlagača iz cijele Hrvatske. Taj rezultat pokazuje da su međimurski kozari vodeći u Hrvatskoj.(žd)

Izvor: 3055