Arhiva 17.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

Sjednica predstavnika elektronskih medija

Hrvatska udruga radija i novina HURIN - Regionalnog centra Sjever, održala je redovnu sjednicu u Malom Mihaljevcu. Iza imena udruge prepoznaju se predstavnici brojnih radijskih postaja sjeverozapadne Hrvatske koji su se odazvali sjednici kako bi raspravili medijsku strategiju Republike Hrvatske, medijsko zakonodavstvo i odnos s Hrvatskim društvom skladatelja - Zaštitom muzičkih autorskih prava (HDS - ZAMP).
Predsjednik udruge za Centar Sjever je Ivan Mezga s Radija 105 iz Selnice koji je na dnevni red sjednice stavio i raspravu o cjenicima i problematici fiskalizacije. Međimurske radijske postaje predstavljali su i Enver Muminović, direktor Radija 1 iz Čakovca, te Željko Švenda, direktor Studija M iz Donjeg Kraljevca.
Pridružile su im se kolege iz Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije, a potkraj sjednice i zamjenik župana Zoran Vidović koji je izrazio želju za suradnjom. Naglasio je da će se zauzimati za interese elektronskih medija te nastojati iskoristiti sjednicu kolegija načelnika i gradonačelnika da uputi na suradnju s medijima, sve u službi obavješćivanja javnosti o važnim činjenicama koje utječu na kvalitetu života građana. (al)

Izvor: 3051