Arhiva 25.12.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:35.

ŠKOLA NOGOMETA: Novi prostori

U školi nogometa “Međimurje-Čakovec” nedavno je bilo vrlo svečano. Otvoreni su novi klupski prostori u okviru SRC-a Mladost u kojima će škola sada moći efikasnije djelovati. Iskorištena je pri tome prilika da se od nekih eminentnih gostiju koji su prisustvovali svečanosti čuje mišljenje kako ubuduće pomoći mladima u njihovom razvoju, kako unaprijediti funkcioniranje škole.
Svečanosti su nazočili međimurski dožupan Matija Posavec, zamjenici čakovečkog gradonačelnika Veselin Biševac i Zoran Vidović, predsjednik MNS-a Stjepan Križarić, predsjednik Zajednice sportova Međimurja Miljenko Topličanec, predsjednici nogometnih klubova Međimurje i Čakovec Darko Turopoljac i Zvonko Bratuša te još neki od poznatih sportskih i nogometnih djelatnika, treneri u školi...
Njima se kao domaćin obratio predsjednik škole Dragutin Katalenić i najavio iduće akcije, a osnovna je da se uz široku podršku društveno-političke zajednice, sportskih foruma i sponzora pokrene akcija oko izgradnje novog igrališta za potrebe mladih, da Čakovec ima svoj centar nogometa. Svečanost je bila prilika da se čuju i mišljenja odgovornih iz Grada Čakovca, Županije, Zajednice sportova i klubova osnivača (u Statutu škole nema, na žalost, tog podatka, op.a.) kako pomoći da škola efikasnije i sa što manje problema ubuduće djeluje. Svi su pomoć obećali (samo da sve ne ostane ne obećanjima). Predsjednik čakovečkog prvoligaša “Međimurja” Darko Turopoljac je pohvalio akciju oko otvaranja novih prostora škole, no po njegovom bi bilo još bolje da se prije toga poradilo na otvaranju spomenutog novog objekta za mlade s igralištem. Nove je prostore blagoslovio fra Antun Jesenović.
Škola nogometa “Međimurje-Čakovec” trenutno u svojim redovima okuplja oko 250 mladih, u 11 selekcija, s kojima radi sedam profesionalnih trenera.
Josip Freiler
Snimio Z. Premuš

Izvor: 2852