Arhiva 31.10.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

Slaviček: Izvješće o Stanoradu nije izvješće

Hoće li u skoro vrijeme započeti projekt izgradnje kanalizacijske mreže u dravskom bazenu - bilo je pitanje koje je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća u Čakovcu postavio vijećnik Stjepan Trste-njak (SDP). Gradonačelnik Branko Šalamon najavio je već ranije da je posao izvjestan još u ovom mandatu lokalne vlasti, a na sjednici je istaknuo kako će više znati nakon sjednice Nadzornog odbora Međimurskih voda.
- Sjednica NO-a je održana i raspravljali smo pitanje gradnje kanalizacije u dravskom bazenu. Ulazimo u postupak sastavljanja sporazuma o potpori s Općinom Nedelišće, Gradom Prelogom, Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj i Međimurskim vodama - da projekat bude financiran iz više izvora jer Grad Čakovec to ne može platiti sam. Grad Šibenik ima isto iskustvo po tom pitanju i mislim da smo na dobrom tragu da i mi to tako riješimo - rekao je u petak za list Međimurje gradonačelnik Šalamon, a na samoj sjednici Vijeća također je istaknuo kako procjenjuje da je početak izvođenja radova moguć u narednih četiri do pet mjeseci.
O investicijama i
projektima
Gradonačelnik je također izvijestio o interesu dvaju investitora za ulazak u gospodarsku zonu u Čakovcu.
- Imamo dva velika potencijalna investitora koji i dalje pokazuju interes, ali obilaze i druge sredine u potrazi za prikladnim zemljištem i uvjetima. Obavili smo već desetak razgovora na tu temu, a nudimo i vojni poligon koji je u vlasništvu Međimurske županije, ali o ideji možemo postići kompromis - istaknuo je gradonačelnik Branko Šalamon.
Vijećnik Renato Slaviček (HSLS) postavio je pitanje o broju projekata kandidiranih kod ministarstava te se referirao na nalaz Revizije u Gradskom poduzeću Stanorad.
- Vidjeli smo obračun izgradnje i izvješće Stanorada koje se ne može nazvati izvješćem. Nakon što je obavljena revizija u tvrtki, tražim da nam se konačno da pravo izvješće o radu - rekao je Slaviček.
Gradonačelnik je odgovorio kako su neki projekti kandidirani u ministarstva, a da je izvješće o radu Stanorada Vijeće svojedobno, ipak, prihvatilo.
- Da, za izvješće Stanorada rekli ste da je to sramota od izvješća, ali je ono prihvaćeno. Možete ga dobiti, nema tajni - zaključio je B. Šalamon.
Još šest godina
odlagališta Totovec
Vijećnika Josipa Vargu (HNS) zanimala je budućnost odlagališta otpada u Piškornici. Pitao je kad će se u nju ulagati i je li uopće potpisan sporazum jedinica lokalnih samouprava o njezinu osnivanju.
- Kohezija za Piškornicu je interes lokalnih sredina i tamo će se odlagati sve što se ne može zbrinuti na drugi način. Cilj je izdvojiti što više sekundarne sirovine jer nakon 2018. godine više neće biti moguće odlaganje u Totovcu - rekao je gradonačelnik.
Odgovorio je i na Vargino pitanje o priključenju kanalizacijske odvodnje Knezovec na mrežu Mačkovec. Izgradnja u Knezovcu predviđa da se kapaciteti povežu s kanalizacijom Mačkovec, što je predviđeno projektima u koje ulaze i buduće kanalizacije Žiškovec i Slemenice.
Bez svjetla
Vijećnik Đuro Bel (HDS) postavio je pitanje o javnoj rasvjeti u Vrtnoj ulici prema Travničkoj u Čakovcu te na spoju s Ulicom Josipa Bedekovića i Travničke. Ustvrdio je kako je na tim pozicijama odveć mračno, a gradonačelnik je najavio da će to biti riješeno kad Grad bude imao dovoljno novaca.
Smrad iz šahta
Romano Bogdan (HNS) konstatirao je da se u Ulici Vladimira Nazora u Mihovljanu širi neugodan miris iz kanalizacijskih šahtova, na što je Branko Šalamon odgovorio da će Međimurskim vodama dati nalog da ispita razloge tome.
- Jedan sifon može spriječiti neugodne mirise, no, ugradnja će puno koštati. Vidjet ćemo što će Međimurske vode reći - zaključio je gradonačelnik.

Aleksandra Ličanin

Izvor: 3001