Arhiva 13.07.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:40.

Slavio Totovec, veselili se svi

Totovec je prošle subote bio domaćin već tradicionalnim Seoskim igrama Dravskog bazena, a ovo im je bilo deveto izdanje.
U sportskim igrama s tradicionalnim, a malo i šaljivim “štihom” ogledale su se ekipe iz pet sela tzv. dravskog bazena, četiriju koja administrativno spadaju u Grad Čakovec - Kuršanca, Šandorovca, Novog Sela na Dravi i Totovca, te Gornjeg Kuršanca iz Općine Nedelišće. Muške ekipe odmjeravale su se u potezanju užeta, u bacanju kamena s ramena i gađanju praćkom, ženske u štafeti s mlinčenjakima, utrci s korpom na glavi, a mješovite u gađanju štapa kolutovima i slalomu s tačkama.
Od otvorenja u 10 sati do zaključenja i proglašenja rezultata u snazi, brzini i spretnosti ogledalo se četiristotinjak natjecatelja. Slavio je domaćin, bio je najbolji u četiri discipline, i njemu je pripao veliki prijelazni pehar, a do njega su bili Šandorovec, Novo Selo na Dravi, Gornji Kuršanec i Kuršanec. Domaćinu su ovogodišnje Seoske igre dobro su došle kao izazov za dokazivanje vitalnosti njegovog javnog života koji je donedavno bio zamro.
Predsjednik Vijeća mjesnog odbora Totovec Milan Horvat u završnoj je riječi istaknuo da Igre ne bi bilo moguće organizirati bez doprinosa mnoštva sudionika udruga u mjestu - Odbojkaškog kluba, DVD-a i Udruge žena Totovčice. Bilo je razmišljanja o tome da se u loša vremena napravi stanka u Igrama, ali je ipak prevagnula procjena da ne treba prvo štedjeti na okupljanju ljudi. Opravdanost procjene odmah se pokazala - zabava i duženje potrajali su do duboko u noć. Tradicija se nastavlja, iduće godine domaćin Seoskim igrama bit će Gornji Kuršanec.
Dražen Kovač

Izvor: 2881