Arhiva 28.01.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

ŠLJUKA U ZAVRŠNOM LOVU

Članovi Lovačkog društva Šljuka iz Gornjeg Mihaljevca organizirali su 16. siječnja završni lov kojem su se odazvali u punom broju te ugostili kolege iz drugih društava.
U zajedničkom lovu na lovnom području koje pokriva LD Šljuka u odstrelu divljači sudjelovali su i lovci iz društava Srnjak Macinec, Zec Štrigova, Jastreb Domašinec, prijatelji iz Varaždinske županije te iz Lovske družine Slovenski vrhovi Kog.
- U završnom smo lovu okupili 55 lovaca, odstrijelili 75 fazana i organizirali krštenje za mladog lovca Kristijana Gregorinčića iz Gornje Dubrave koji je odstrijelio srnu - kaže tajnik Društva Franjo Bregović.
Lovačko društvo iz Gornjeg Mihaljevca inače upravlja zemljištem od 3.270 hektkara, brinući o staništima i hranidbi divljači.
- U Društvu je četrdeset lovaca koji se okupljaju vođeni zajedničkom ljubavlju prema prirodi i divljači o čijim staništima, hranjenju i izlovu sustavno brinemo. U ljetnim mjesecima uredili smo streljanu na kojoj su radili naši članovi uz pomoć donatora i sponzora. Voljeli bismo da se Društvu pridruži još ljudi, osobito mladih, s kojima će nas povezati isti interesi, ali i neobavezna druženja, natjecanja i sve drugo što lovstvo čini specifičnim - kaže predsjednik LD-a Šljuka Josip Oletić.
U 2010. godinu lovci ovog društva ušli su druženjem na lovačkom balu održanom u Štefovoj kleti u Gornjoj Dubravi. Pridružili su im se brojni prijatelji, pa su u pratnji svojih dama proveli večer o kojoj se još uvijek razmjenjuju dojmovi. (al)

Izvor: 2857