Arhiva 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:03.

Slogaši nisu devastatori i pijani kartaši!

Poštovani, kao stanovnik Pustakovca i slogaš ne mogu ne reagirati na članak Velimira Kelkedija u vašem listu od 4. veljače. Članak izvještava o konferenciji za novinare održanoj u srijedu 29. siječnja na kojoj su govorili direktor Ekoma Miodrag Novosel, gradonačelnik Stjepan Kovač i njegov zamjenik Romano Bogdan. Gospodin Kelkedi piše: “S početkom ove godine, čakovečko Gradsko poduzeće Ekom od NK Sloge preuzelo je upravljanje objektom na istoimenom stadionu u kvartu Pustakovec.” Ova je odluka Gradskog poglavarstva i gradonačelnika Kovača hvalevrijedna jer vremena su teška, volontera i sponzora više nema, pa tako i financijskih sredstava za sport i objekte vezane za sport ima sve manje. Moje je mišljenje da je u ovoj nezavidnoj ekonomskoj situaciji to jedino logično i razumno rješenje.
U tekstu spomenutu sanaciju elektroinstalacija, testiranje plinskog sustava koje je već provedeno u ovoj godini i obećanje direktora Ekoma Novosela o ulaganju od 250.000 kuna u sanaciju objekta također smatram pohvalnim, kao i zapošljavanje hrvatskog branitelja kao domara. Gospodo, sve pohvale za dosada učinjeno i obećano. No, ono što je meni kao stanovniku ovog dijela Čakovca i dugogodišnjem slogašu zasmetalo, a vjerujem i mnogim drugima na bilo koji način vezanima uz NK Slogu, jest sljedeće. Kovač kaže: “Oni koji su dosad upravljali objektom nisu se povodili načelom dobrog gospodara, upravo su se ponašali kao da se radi o tuđem vlasništvu, pa je zgrada dosta devastirana. Ipak NK Sloga, ČSTK i udruge MURA prostor će i dalje moći koristiti.”
Hvala gradonačelniku što je dopustio da se mladi i dalje bave sportom na ovom gradskom prostoru. Za informaciju, dvorana je izgrađena polovicom 70-ih prošlog stoljeća, a prostorije NK Sloge početkom 60-ih. Dakle, radi se o prostoru koji sam po sebi traži određenu sanaciju nakon toliko godina korištenja mnogih generacija sportaša i raznih društvenih događanja u spomenutim prostorima. Prostori nisu devastirani, oni samo trebaju ulaganja nakon toliko godina korištenja.
Gledam gospodu na fotografiji s konferencije, sjede u spornoj dvorani (koja je prema njihovim navodima devastirana) na stolicama iz 1975./76. godine. Da je tvrdnja gradonačelnika da su se osobe koje su upravljale objektom ponašale kao da se radi o tuđem vlasništvu točna, tada stolice i stolovi te ostali inventar ne bi izdržao 40 godina. Tvrdnja Novosela kako više neće biti večernjo-noćnih kartanja uz konzumiranje alkohola vrijeđa stanovnike ovog kraja, a i sve slogaše jer slogaši su mnogo više od pijanih kartaša, a Pustakovčari mnogo više od devastatora svojih prostora.
Da zaključim, ako će u ovoj godini Gradsko poduzeće Ekom u svoje gradske objekte uložiti 250.000 kuna poreznih obveznika, to nije razlog da direktor Ekoma Novosel proglasi slogaše alkoholičarima, a gradonačelnik stanovnike Pustakovca neodgovornim korisnicima društvenih objekata.
Da bi ti objekti i nogometno igralište izgledali tako kako izgledaju danas, utrošeno je mnogo tisuća sati volonterskog rada, mnogo vlastitog novca prijatelja i članova kluba tijekom generacija. Naime, nogomet se u Pustakovcu igra organizirano od 1932., tako da tradicija igranja nogometa i bavljenja sportom te briga o pripadajućim objektima i nogometnim terenima na ovom prostoru sežu mnogo dalje u prošlost nego ovdje spomenuta gospoda pamte ili otkako se pojedinci bave politikom ili društvenim radom.
Želim napomenuti da tijekom povijesti časnog sportskog čakovečkog kluba postoji više pozitivnih događanja, a navođenje kasnonoćnog kartanja uz konzumiranje alkohola u javnosti nepotrebno stvara lažnu sliku i baca sjenu na generacije slogaša.
Mladen Obadić,
Čakovec

Izvor: 3068