Arhiva 23.09.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

"SLUČAJ MOHARIĆ": Veterinar ipak nije šef Doma zdravlja

U petak se u Županiji odlučivalo o izboru ravnatelja Doma zdravlja Čakovec, a na natječaj se javio samo jedan kandidat - četrdesetogodišnji doktor veterinarske medicine Mario Moharić iz Goričana, načelnik Općine Goričan i potpredsjednik međimurskog SDP-a.
Moharić nije izabran za ravnatelja, a umjesto komentara, iznio nam je slijed činjenica:
- Tjedan dana prije odluke, 10. rujna, vezano uz moje imenovanje za ravnatelja Doma zdravlja, sastala se koalicija i odlučeno je da me jednoglasno podrže.
O tome je donesen zaključak, a iz HNS-a i HSS-a o tome sam i osobno obaviješten. U potpunosti sam ispunjavao uvjete navedene natječajem, a program koji sam ponudio stručni ljudi smatrali su savršenim. Izrađivao sam ga vrlo ozbiljino, uz konzultacije s profesorima iz Zagreba. Stoga sam imao podršku Upravnog i Stručnog vijeća te djelatnika Doma zdravlja. Vezano uz moje imenovanje, sastajalo se i Upravno vijeće, no dat im je nalog da ne donose odluku. U jednom trenutku zatražili su mi dokument za koji su tvrdili da nedostaje u natječajnoj dokumentaciji, iako sam ga na vrijeme predao. Radilo se o potvrdi o nekažnjavanju. Potom se ispostavilo da je traženi dokument, ipak, uredno priložen.
Dakle, do 14 sati 17. rujna, tj. sat vremena prije početka sastanka na kojem se odlučivalo o izboru, vrijedila je oduka da me podržava koalicija, a u 15 sati taj dogovor više nije bio na snazi - kaže Mario Moharić koji je oko 6 mjeseci obnašao i funkciju predsjednika Upravnog vijeća Doma zdravlja.
Iz kronologije je jasno da je Marija Moharića minirala vlastita stranka. Na pitanje hoće li se ponovo kandidirati, Moharić odgovara:
- O tome moram razmisliti, ali prije svega moja stranka, SDP, o tome mora konačno zauzeti stav.
Ž. Drljić

Izvor: 2891