Arhiva 24.03.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Službenik pošte krao sa štednih knjižica

Nedavno nam se pismom obratilo nekoliko naših čitatelja koji su tražili da ispitamo tko to u čakovečkom uredu HP-a falsificira štedne knjižice Hrvatske poštanske banke i prisvaja novac.
U policiji su nam doista potvrdili da je u uredu Hrvatske pošte u Čakovcu zabilježen ovakav slučaj. Prijava je došla iz samog ureda, kako su nam u policiji rekli. No, prijava je uskoro bila i povučena, što je Hrvatska pošta obrazložila time da je slučaj sama riješila internom disciplinskom mjerom. Policija stoga u ovom slučaju nije ni postupala, ali je ipak Općinsko državno odvjetništvo obavijestila o slučaju poslavši mu izvješće.
Odgovore na pitanja naših čitatelja potražili smo i u Hrvatskoj pošti. Kako ona ima centraliziranu strukturu, morali smo pitati u središnjici poduzeća. Evo što su nam odgovorili iz odjela Korporativnih komunikacija Hrvatske pošte. - Iznimno nam je žao što se ovakav slučaj dogodio u Hrvatskoj pošti, no odgovorno tvrdimo da nema razloga za uznemirenost naših korisnika, s obzirom da se radi o pojedinačnom slučaju. Njega smo i sankcionirali otkazom radnog odnosa radniku koji je obavljao neovlaštene isplate (krao novac). Oštećene korisnike obeštetili smo u najkraćem roku, kaže se u odgovoru.
Koristimo priliku da se oštećenim korisnicima još jednom ispričamo zbog neugodnosti koje su imali zbog neprimjerenih radnji našeg, danas već bivšeg radnika, piše na kraju dopisa Hrvatskih pošta. (d.k.)

Izvor: 2917