Arhiva 11.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:23.

Smjena pročelnika u Međimurskoj županiji

Dolaskom novih vladajućih garnitura, u Međimurskoj županiji obično se mijenjaju i pročelnici upravnih odjela. Kako su već i službeno najavili župan Matija Posavec i njegovi zamjenici Sandra Herman i Zoran Vidović, pojedini odjeli će se, zbog racionalizacije i smanjenja troškova, i spojiti.
Prvi, neslužbeno doznajemo, tko od pročelnika ostaje, a tko odlazi. Ne velikih, ali promjena će ipak biti. Pročelničke funkcije i dalje će obnašati pročelnik Upravnog odjela za poslove župana David Vugrinec, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, promet i EU integracije Vesna Haluga, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju Stjepan Baranašić, pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine Doris Srnec i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Sonja Tošić Grlač. Pročelnička mjesta gube, ali ostaju raditi u Međimurskoj županiji kao voditelji odsjeka (bit će preraspoređeni) – pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i turizam Danica Pošta, pročelnica Upravnog odjela za zaštitu okoliša i komunalno gospodarstvo Sandra Golubić i pročelnik Upravnog odjela za proračun i javnu nabavu Matija Novak.
Također neslužbeno saznajemo da će pročelnicima i dužnosnicima biti smanjene plaće. Još se izračunava za koliko. Nadalje, Županija će svojim zaposlenicima ukinuti pojedine beneficije, poput cipelarine i dnevnica. I dalje će dobivati regres, ali u manjem iznosu nego dosad. Ograničit će se korištenje službenih kartica. Županijski BMW koristit će se isključivo za duža putovanja.
Velimir Kelkedi

Izvor: 3037