Arhiva 05.06.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:22.

SMOTRA TAMBURAŠA: Najbolji Zvon i županijski orkestar

Četrnaest orkestara s više od 180 izvođača okupila je 26. svibnja u društvenom domu u Mačkovcu 19. smotra tamburaških sastava KUD-ova, HKUD-ova i KUU-a te tamburaških orkestara Međimurske županije. Smotra je, kao i svake godine, imala natjecateljski karakter.
Državni selektor Siniša Leopold najboljima je ocijenio Tamburaški orkestar KUU-a Zvon Župne zajednice Mala Subotica i Županijski tamburaški orkestar Stjepan Bujan Stipić iz Čakovca koji su i prošle godine bili pobjednici. Oni će našu županiju predstavljati na državnoj smotri koja će ove godine biti održana u Dugom Selu. Uz spomenute, u kategoriji orkestara nastupio je i Tamburaški sastav KUD-a Belica.
U kategoriji malih sastava natjecali su se stariji i mlađi sastavi KUD-a Zasadbreg i Tamburaški sastav KUD-a Žiškovec. Ostali sudionici smotre bili su sastavi KUD-a Fijolica Orehovica, dječji Tamburaški orkestar KUU Zvon Mala Subotica, Tamburaški sastav KUU-a Seljačka sloga Nedelišće, Tamburaški sastav KUD-a Mačkovec, stariji i mlađi sastavi KUD-a Šandorovec, KUD Domašinec, HKUU Sveti Marin iz Svetog Martina na Muri te, po prvi put, kao posebni gosti – članovi Tamburaškog sastava kaniških Hrvata iz Nagykanizse. Po završetku smotre održan je i okrugli stol na kojem se raspravljalo o viđenom.

Velimir Kelkedi

Izvor: 3032