Arhiva 29.10.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

Socijalna samoposluga ''Kruh sv. Antuna'' Varaždin

Našim je sugrađanima već poznato kako od prosinca 2013. u Kozarčevoj ulici 26 u Varaždinu djeluje Socijalna samoposluga »Kruh sv. Antuna«. Inicijativa je to ostvarena nastojanjem Franjevačkog svjetovnog reda i male skupine entuzijasta koji su pokrenuli ovaj humanitarni projekt. 

 

Unatrag godinu dana projekt uspio opstati zahvaljujući mnogobrojnim donacijama dobrih ljudi, kako pojedinaca tako i poduzeća. Što se statistike tiče Socijalna samoposluga svaki mjesec podjeli pakete za 746 korisnika (u skorije vrijeme doći će do povećanja ove brojke). Do rujna 2014. podijeljeno je više od 3000 paketa. 

 

Kako su potrebe ljudi velike koristimo ovaj članak da od srca zahvalimo velikodušnim ljudima dobroga srca koji daruju prehrambene namirnice i higijenske artikle koje mi, volonteri Socijalne samoposluge, prosljeđujemo našim korisnicima. Volontere naše Samoposluge mogli ste vidjeti subotama u različitim trgovačkim centrima. Kod njih ste mogli, i dalje ćete subotama moći, ostaviti svoju donaciju u vidu prehrambenog proizvoda ili higijenskih potrepština. Ono što se čovjeku ponekad čini kao sitnica, npr. kilogram brašna ili šećera, našim korisnicima često znači sve i osigurava im barem nekakav obrok u danu. 

 

Želimo osobito zahvaliti Varaždinskoj županiji koja nam je na Svjetski dan borbe protiv siromaštva, a koji smo obilježili 17.10., uputila donaciju u vrijednosti od 10 000 kuna u vidu konkretnih namirnica i ostalih potrepština. Donaciju su  volonterima predali gospodin Alen Kišić, zamjenik varaždinskog župana i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb gospođa Ruža Jelovac. Koristimo ovu priliku kako bismo zahvalili svim župama i školama koje su se uključile u akciju prikupljanja namirnica te ravnateljima istih koji su otvorili vrata svojih kolektiva i podržali našu akciju.

 

Apeliramo i na sve vas, dragi žitelji grada Varaždina, da nas i dalje podržite u našem radu kako bismo u ovim izazovnim vremenima barem malo pomogli ljudima, onima koji su u najvećoj potrebi. 

 

Pozivamo vas da nas posjetite u prostorijama Socijalne samoposluge u ulici Josipa Kozarca 26. Prostor je to koji smo dobili na korištenje od Grada Varaždina.  Otvoreni smo utorkom od 9:00 do 12:00 sati i četvrtkom od 16:00 do 19:00 sati. Dobrodošli ste ukoliko se želite uključiti u volontiranje ili pak vidjeti kako funkcionira podjela hrane našim korisnicima. 

 

Slobodni ste ujedno svoje upite ili primjedbe poslati i na našu e-poštu socijalna.samoposluga.vz@gmail.com

Na kraju nam ostaje zaželjeti vam mir i svako dobro!

 

U ime Socijalne samoposluge »Kruh sv. Antuna « Varaždin  

Alen Lacko, mag. theol.

 

Izvor: 3105