Arhiva 21.10.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:31.

Solidarnost ne mari za kišu

Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec provelo je već 43. akciju “Solidarnost na djelu 2015”. Aktivisti i volonteri Crvenog križa, njih stotinjak, a ponajviše učenici osnovnih i srednjih škola, njih oko tisuću, prikupljali su od građana hranu i novac.

 

Glavnina akcije održana je u četvrtak, 15. listopada, ali su zbog lošeg vremena neke škole na teren krenule ranije, neke pak će sačekati da se kiša smiri. Prikupljena hrana ostat će školama, za potrebe njihovih kuhinja, a jedan dio od prikupljenog akcijom, ali i ono što su građani donirali na poziv za pomoć izbjeglicama, bit će otpremljen u prihvatni centar za izbjeglice u Opatovcu. Od prikupljenog novca škole će zadržati 40 posto i iskoristiti ga za razne oblike pomoći svojim učenicima slabijeg socijalnog statusa. Trideset i pet posto prikupljenog novca ide za svrhe Gradskog društva Crvenog križa, 10 posto Hrvatskom crvenom križu, a 15 posto za materijalne troškove same akcije.

 

GD Crvenog križa i ovim putem zahvaljuje građanima na ponovo iskazanoj solidarnosti, a i svojim aktivistima i volonterima te djeci koja su u plemenitom cilju prkosila kiši. 

 

 

foto: Prkosili kiši u plemenitom cilju - 7. razredi I. OŠ Čakovec, jedna od tri akcijaške skupine iz škole i pedagoginja Dubravka Kečkeš, voditeljica akcije u školi

Izvor: 3155