Arhiva 30.05.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

SPOROST BIROKRACIJE: Dekanovec 4 godine čeka...

U komunalno uređenoj dekanovečkoj južnoj privrednoj zoni Berek dosad su prodane dvije općinske parcele. Od toga je jednu kupila tvrtka koja se bavi programom vezanim uz telekomunikacije, a drugu tvrtka koja se bavi proizvodnjom voćnih sokova. Kod prodaje preostalih triju općinskih parcela javili su se problemi na koje ukazuje načelnik Ivan Hajdarović.
- Tim se parcelama proteže uski pojas državnog zemljišta. U jednom dijelu on je manji od pet posto u odnosu na veličinu parcele, pa će se to moći rasparcelirati i prodati. No, kod dvije parcele udio državnog zemljišta je veći od 5 posto i tu mi ne možemo ništa dok nam država ne vrati zemlju. Mi smo postupak za to pokrenuli prije četiri godine, ali nikako da s time dođemo na kraj. Postupak smo obnovili 2010. godine i opet ništa. A radi se o samo 400 čhv-a zemljišta. Sada je već sredina 2012. godine i još se ne nazire rješenje.
U Općini su oko svega zatražili pomoć u REDEAI, pa se nadaju sretnom završetku. Ovo tim više što ima zainteresiranih za kupnju parcela, koju je prokomentirao načelnik:
- Zainteresiranih ima, ali ne može se ništa prodati dok nemamo čistu situaciju i dok Općina nije jedini vlasnik. Ta je poduzetnička zona uključena i u projekt ukupnog razvoja. U okviru njega, na našem su području na gospodarskom planu predviđene djelatnosti kao što su pakiranje, prerada i sortiranje poljoprivrednih proizvoda, proizvodnja voćnih sokova i slično. Općina tu ne očekuje neka posebna sredstva vezano uz prodaju parcela, ali izgradnja pogona znači privređivanje i novo zapošljavanje, i tu je interes Općine - smatra Hajdarović.
(rt)

Izvor: 2979