Arhiva 16.01.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

SPORTSKA DVORANA U PLEŠKOVCU: Opet proboj roka?!

Nositelj (glavni izvođač) radova na dogradnji Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića i gradnji školske sportske dvorane u Pleškovcu Fenix iz Slavonskog Broda u predstečajnoj je nagodbi, a s okončanjem radova ponovo bi se mogao probiti novi rok dovršenja (15. ožujka) jer gradilište je proteklih tjedana bilo kao pustinja.
Na prošlotjednoj koordinaciji, u utorak, 8. siječnja ponovo nije bilo odgovornih predstanika Fenixa, ali je dostavljena informacija da se s radovima 14. siječnja svakako kreće dalje jer, eto, Fenix je u postupku sređivanja poslovanja putem predstečajne nagodbe, pa ako radovi doista i krenu, postoji mogućnost da se ipak sve dovrši do 15. ožujka, kaže načelnik Općine Sv. Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović.
U Školi još treba položiti parket u dograđenim učionicama (trošak od oko 100.000 kuna), a u dvorani sportski pod (oko 600.000 kuna), objekt treba obložiti fasadom (1.200.000 kuna) i urediti okoliš (400.000 kuna).
Novac za nabrojene radove osiguran je, međutim, mora se osigurati (posebnim računom u predstečajnom postupku) da izvođačima radova – kooperantima Fenixa - doista nakon završetka i dođe u ruke.
Kooperanti Fenixa nakupili su dovoljno negativnih iskustava da sad već pušu i na hladno, ali su spremni raditi i dovršiti objekt jer žele ići Općini na ruku, samo traže način kako osigurati svoja potraživanja.
U obračun i kalkulacije oko toga hoće li se postći zadnji dogovoreni rok gradnje treba uzeti još nešto: vremenske prilike koje se svaki dan mogu iznimno pogoršati, a onda to znači i onemogućiti oblaganje objekta fasadom i uređenje okoliša.
M. Belčić

Izvor: 3012