Arhiva 11.12.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

STA PUTOVANJA: Kako do jeftine avio karte?

Kako do jeftine avionske karte? Agencija STA Putovanja ima nekoliko savjeta za kupovinu avionske karte. Na cijenu avio karte može utjecati više različitih faktora. Postoji nekoliko osnovnih pravila koja će vam omogućiti najpovoljniju cijenu za odabranu destinaciju. Dozvolite da vam ih predstavimo. Za sva dodatna pitanja vas pozivamo da posjetite našu web stranicu www.staputovanja.com, nazovete ili pošaljete e-mail, a glavini savjet: ostanite s nama u kontaktu!

 

Savjeti za jeftiniju kupovinu avionske karte

 

Datumi: Što fleksibilniji su datumi polaska i povratka, to veća je mogućnost da za vašu destinaciju nađemo povoljniju varijantu. Ponekad samo jedan dan može značiti veliku razliku u cijeni avionske karte.

 

Polazni aerodrom: Zagrebački aerodrom je jedan od manjih s obzirom na svjetske kriterije, što znači da su letovi često skuplji od polazaka iz okolnih zračnih luka. Uvijek je dobro provjeriti opcije polaska iz Graza, Trsta, Ljubljane te iz Munchena, Beča, Venecije ili Milana. Ponekad je razlika u cijeni tolika da se isplati let i iz udaljenog aerodroma, pogotovo ako ne putujete sami i možete dijeliti trošak prijevoza do okolnih aerodroma sa suputnicima.

 

Avionski prijevoznik: Ako preferirate uvijek letjeti isitim prijevoznikom, to nije uvijek najbolja strategija za povoljnu avio kartu - naime, uvijek je dobro provjeriti sve prijevoznike. Ponekad su u trenutku kupovine avio karte povoljni neki drugi, a tražena avio kompanija skuplja.

 

Valjanost avio karte: Sve avio karte imaju određen “rok trajanja” unutar kojeg možete putovati. Najpovoljnije su mjesečne karte, dok ta opcija neće odgovarati ukoliko biste željeli putovati na tri mjeseca ili godinu dana.

 

Vrijeme za kupovinu avionske karte: Glavno pravilo za vrijeme kupovine avionske karte je: ODMAH, čim saznate točne datume putovanja. Samo u rijetkim slučajevima se dogodi da je avionska karta povoljnija poslije kupovine. Postoji veća mogućnost je da će karta poskupiti zbog popunjavanja mjesta. Čim počnete planirati svoje putovanje i saznate okvirne datume, nazovite pošaljite e-mail ili nas posjetite kako biste saznali okvirnu cijenu karte.

 

Avio karta je, posebno za studentski džep, velik zalogaj. Teško je uplatiti iznos pola godine prije putovanja, pogotovo ako niste sigurni što će se dogoditi do odlaska. Zato vam STA putovanja nudi osiguranje od rizika otkaza putovanja. Polica vam omogućuje povrat troškova u slučaju zdravstvenih problema i drugih osobnih ili poslovnih razloga koji su se pojavili poslije kupovine avio karte. 

 

Raspitajte se kako do povoljne avionske karte!

 

Svaka destinacija ima specifična rješenja zato se preporučuje potražiti pomoć naših agenata koji vam mogu naći jeftinu avionsku kartu i preporučiti najkomfortniju opciju za konkretnu situaciju.

 

Zašto STA Putovanja?

 

1) Povoljne cijene avio karata za SVE putnike! U našoj agenciji mogu rezervirati avio karte SVI putnici bez obzira na status ili dob. Nudimo avio karte svih avio kompanija za sve destinacije u svijetu. Imamo pristup posebnim cijenama i ponudama koje NISU objavljene na Internetu.

 

2) Posebne ponude za mlađe od 29 godina, studente, profesore i učitelje! Osim redovnih avio karata nudimo i posebne cijene za mlađe od 29 godina, studente, profesore i učitelje! Te ponude mogu biti čak do 1.500 kn povoljnije, a najveće razlike u cijenama su u avio kartama za Aziju i Australiju. Te cijene nisu objavljene na web tražilicama, nudimo ih isključivo u STA putovanja. Jedini uvjet je ISIC (studentska), IYTC (iskaznica za mlade) ili ITIC (profesorska) iskaznica (www.isic.hr).

 

3) Opcija jednostavne i povoljne promjene datuma. Često su putovanja tako zabavna da biste ih najrađe produžili ili se zbog neplaniranih obaveza nažalost morate vraćati ranije. U oba slučaja je potrebna promjena datuma avio karte, što u cijelosti obavimo MI. Prilikom kupovine karte informirajte se o mogućnostima promjene te koliki su troškovi.

 

4) Osiguranje od otkaza putovanja Da bismo vam mogli garantirati povoljnu cijenu avio karte, savjetujemo vam da ju kupite nekoliko mjeseci unaprijed. Međutim, u međuvremenu se može dogoditi nešto zbog čega nećete moći na put. U slučaju da se prije puta pojave nepredviđene okolnosti, u našoj agenciji nudimo osiguranje od otkaza putovanja.

 

5) Asistencija u nepredviđenim situacijama. Tu smo za vas i u slučaju nepredviđenih situacija poput otkaza leta sa strane avio kompanije, kašnjenja leta, gubitka prtljage i slično. STA putovanja će vas prije polaska kontaktirati ukoliko dođe do bilo kakve promjene u rasporedu letova.

 

6) Poslovnice diljem svijeta. STA putovanja je dio jednog od najvećih lanaca putničkih agencija u svijetu (STA Travel), što znači da možete potražiti najbližu poslovnicu u 85 zemalja svijeta.

 

7) Otkaz putovanja. Ukoliko ste spriječeni otputovati, treba otkazati avio kartu. STA putovanja će za vas kontaktirati avio kompaniju i pokušati dogovoriti što veći iznos povrata novca (taksi).

 

8) Dodatna prtljaga i kućni ljubimci na letu. Ako želite ponijeti dodatnu prtljagu, sportski rekvizit, glazbeni instrument ili kućnog ljubimca, avio kompaniji proslijedimo zahtjev za posebnu prtljagu/životinju ne letu. Prije izdavanja avio karte uvijek imamo informaciju da li je avio kompanija odobrila prtljagu/kućnog ljubimca. Obavjestimo vas o troškovima posebnih usluga određene avio kompanije.

 

9) Veliki izbor putnih zdravstvenih osiguranja, hotela/hostela, putničkih paketa/tura, putničkih vodiča ... Osim avio karata nudimo bezbroj usluga za sve vrste putnika. Kod nas možete ugovoriti putno zdravstveno osiguranje, potražit ćemo smještaj u hostelu/hotelu, rezervirati ture, izlete i aktivnosti u destinaciji. U našoj su ponudi i Lonely Planet vodiči za različite destinacije!

 

10) Aktualna ponuda akcijskih cijena na Facebooku i web stranici. Pratimo ponudu avio kompanija i dajemo informacije o cijenama avio karata. Na web stranici i Facebooku objavljujemo akcijske cijene i najbolje ponude kako bismo putnicima pružili što više informacija o atraktivnim destinacijama i razdobljima kada se isplati putovati!

 

STA putovanja je s vama: pratite ponude povoljnih avio karata! 

 

Novosti – prijavite se na naš newsletter preko obrasca u gornjem levom kutu naše web stranice! 

Akcije na glavnoj internetnoj stranici - pratite novosti, akcije i aktualne ponude! 

Facebook - postanite naš fan na Facebooku! 

Twitter – pratite naše twitove! 

Telefon: 0800 1998

 

Sretno u potrazi za povoljnom avio kartom!

Izvor: 3111