Arhiva 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:02.

Stan u Zagrebu opremljen donacijama iz Međimurja

Iznimna je energija koju ti ljudi odašilju prema onima kojima pomoć treba ili će tek trebati. Sve su to roditelji izliječenih pacijenata koji nastavljaju brinuti za druge, usprkos tome što im to nije primaran interes. Zadivljeni smo svime što su učinili, a valja reći da je i nama liječnicima rasterećenje što ne moramo voditi brigu o tome gdje će roditelji boraviti kad su im djeca kod nas na liječenju, rekao je za list Međimurje prof. dr. Ivan Malčić sa zagrebačkog Rebra uoči dodjele zahvalnica donatorima koji su pomogli opremiti stan u Zagrebu, dat na korištenje udruzi Veliko srce malom srcu.
Predsjednica udruge u Međimurskoj županiji Gordana Prebeg pojašnjava o funkciji stana koji je Grad Zagreb ustupio na korištenje.
- Radi se o stanu na zagrebačkoj Trešnjevci u koji se može smjestiti šest osoba, dakle, šest roditelja čija djeca dolaze na liječenje bolesti srca na Rebru. Pacijenti provedu u bolnicu od pet do mjesec dana i roditeljima će boravak uz njih ovime biti značajno dostupniji.
Ponosni smo što su donatori opreme u stanu upravo tri međimurske tvrtke - Hespo Prelog, Filo drvni centar i Promming Čakovec. Kreveti s podnicama i madracima, ormari, noćni ormarići, garderobni ormari i vješalice došle su upravo s njihove adrese, ističe Gordana Prebeg koja je predstavnicima donatora uručila zahvalnice i istaknula da ova udruga u Hrvatskoj ima 250 članova, od kojih 60 aktivnih.
U stanu će se moći boraviti do mjesec dana, a iznimno i dulje ukoliko za to bude potrebe.(al)

Izvor: 3069