Arhiva 25.05.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

Stečajni upravitelj Zlatko Kosec napravio 7 milijuna kuna gubitka!!

Stečajni upravitelj MTČ Tvornice rublja u stečaju Zlatko Kosec smijenjen je s mjesta stečajnog upravitelja ove tvrtke, a na njegovo mjesto imenovan je iskusan stečajni upravitelj Stanko Makar. Makar je vodio, ili još vodi, nekoliko velikih stečajeva u Međimurju, među njima i onaj čakovečkog Trgocentra.
Prijedlog za razrješenje stečajnog upravitelja još je 8. ožujka podnijela Tanja Purić Stamenković u ime Republike Hrvatske. Na skupštini vjerovnika zastupnica je po zakonu RH obrazložila da je “nepodmirivanje poreza i doprinosa te, općenito, iskazan gubitak od oko 7 milijuna kuna očiti znak da stečajni upravitelj ne obavlja svoju dužnost uspješno te smatra da skupština vjerovnika treba donijeti odluku da se stečajnom sucu uputi zahtjev za razrješenje stečajnog upravitelja”.
Na skupštini je stečajnom upravitelju dan rok od 30 dana da se očituje o zahtjevu za njegovim razrješenjem, a da mu je sudbina već tada bila zapečaćena, bilo je jasno iz činjenice da mu je dat nalog da napravi financijsko izvješće o prihodima od prodaje zaliha zatečene robe prilikom otvaranja stečajnog postupka te prihodima i rashodima koji su nastali zbog nastavka proizvodnje od dana otvaranja stečaja. Drugim riječima, da pripremi izvješće za svog nasljednika. Prvo što očekuje novog stečajnog upravitelja Stanka Makara, koji je propalu tvrtku “preuzeo” protekle srijede, pokušaj je deblokade računa u iznosu od 3 milijuna kuna, dubinsko snimanje stanja koje mu je ostavio prethodnik i analiza broja zaposlenih te maloprodajnih mjesta. Naime, sada već bivši stečajni upravitelj obustavio je proizvodnju te nastavio prodaju robe čija se zaliha procjenjivala na 18,5 milijuna kuna po maloprodajnim cijenama. Ukupno je u maloprodaji bilo zaposlen 41 trgovac, a dvadesetak njih radilo je u veleprodaji.
V.Trstenjak

Rasprodaja nekretnina
Nakon odluke o prestanku proizvodnje, donesena je i odluka o načinu prodaje imovine. Odlučeno je da će se nekretnine prodavati odvojeno po etažama, s time da će se strojevi koji su vezani uz pojedine proizvodne pogone prodavati zajedno s pogonom kao cjelina. Bivši stečajni upravitelj već je tri puta pokušao prodati nekretnine, a četvrtu javnu dražbu “raspisat” će novi stečajni upravitelj. (vt)

Izvor: 2978