Arhiva 06.09.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

ŠTEFANEC: "Blokirala sam HTV?"

U četvrtak je, tijekom posjeta Međimurju, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras posjetio i tvrtku PIB - extra u Štefancu. Posjet tvrtki organiziran je iz spomenutog ministarstva te je pozivnica poslana i medijskim kućama. Otpočetka nije mirisalo dobro: odmah nakon novinara, na poprište stižu ministrovi suradnici, među kojima i pomoćnik ministra Stjepan Koraj. No, pred tvrtkom nema nikog da dočeka ljude i poželi im dobrodošlicu. Da nije u pitanju tek mali gaf “zbog uzbuđenja”, saznajemo uskoro. Iz upravne zgrade izlazi žena i prilazi novinarima. Predstavili smo se imenima, prezimenima i medijskim kućama, na što je nepoznata gospođa (koja nam se nije uzvratno predstavila) izvalila:
- Blokirala sam HTV.
- Što ste učinili, gospođo? Blokirali? Koga? - u nevjerici pita kolega Mladen Šarić s HTV-a.
- Rekla sam da ministra mogu ugostiti samo ako ne bude novinara - pojašnjava anonimna žena, kršeći prste i lomeći prstenje.
Odlazimo s poprišta, a žena pokušava i dalje nemušto objasniti nešto što je, valjda, samo njoj bilo jasno. Kolege s HTV-a pred nosom joj zatvaraju vrata automobila i odlaze, a mene zaustavlja izaslanica Ministarstva i pita:
- Tko je ova gospođa? Zašto to radi? Ostanite, molim vas, i uzmite barem izjavu od ministra - govori mi izaslanica.
Objašnjavam joj da to nije moguće jer ne dopuštamo biti tretirani poput provalnika na mjestu na koje smo službeno pozvani i na koje dolazimo s dobrim namjerama.
Hoće li se neki poduzetnik eksponirati u javnosti ili ne, isključivo je pitanje osobnog izbora i prava na taj izbor, ali ovdje se nije radilo o konzumiranju tog prava, već o eksplicitnom dokazu da uspješno poduzetništvo nije samo opstanak na tržištu, već i umijeće komunikacije.
Željka Drljić

Izvor: 2993