Arhiva 30.12.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

Što astrologija u 2011. proriče međimurskim političarima

Ivica Perhoč (3. veljače 1958.)

U siječnju će na životni ritam župana Ivice Perhoča, astrološkog vodenjaka, najsnažnije djelovati tranzit Mjeseca preko natalnih položaja planeta koji donosi rješavanje niza emocionalnih dilema. U veljači će utjecaji Mjeseca na Veneru župana učiniti - kreativcem.
Sam će se čuditi obilju ideja koje će mu padati na pamet i koje će se pokazati ostvarivima. Nailazit će i na razumijevanje okoline, prije svega u obitelji, ali i na poslovnom planu. No, procvat poslovnih i obiteljskih odnosa u veljači pratit će zdravstveni problemi koje ne treba ignorirati. Najosjetljiviji dio organizma bit će probavni trakt, a sretna okolnost je što problemi neće trajati dugo niti ostaviti posljedica... osim na najbližima koji će otrpjeti nervozu izazvanu županovom iscrpljenošću. Inače, tijekom cijele iduće godine nema značajnih astroloških aspekata koji najavljuju mogućnost zdravstvenih problema, osim naglašene nervoze koja će prečesto ubirati danak. U drugoj polovici godine bit će nešto više glavobolja, ali i nesanica.
Nastavak godine u dva ciklusa donosi županu - borbe s vjetrenjačama. U proljeće, ali i tijekom kolovoza 2011. župan Perhoč pokušat će mijenjati ljude. Tragat će za iskrenošću i pokušati je, u poslovnom okruženju, poticati vlastitim primjerom. No, svaki korak donijet će novo razočaranje: ljudi će ostajati glumci i oportunisti. Iznenada - slijedi odmazda! Tranzit Marsa župana pretvara u lava koji ne samo da riče, nego i grize. Teško onom tko mu se na putu nađe u vrućem kolovozu.
Početkom ljeta nad natalnim horoskopom također se gomilaju značajni aspekti, od kojih neki znače velika privatna ulaganja i mogućnost preseljenja. Ne odseli li župan iz Međimurja u lipnju, neće nikad. S druge strane, tranzit Jupitera u navedeno je doba godine za župana iznimno loš na poslovnom planu. Donosi intenzivne konakte i događanja, ali će financijski efekt biti jalov. Budu li u lipnju na županovom stolu važni dokumenti koje treba potpisati i koji znače velika ulaganja, poslove bi trebalo prolongirati na kraj godine. Tako kažu “zvijezde”, a one su čak i za astrologe tek svjetla koja nam pokazuju put. A naš razum i srce su oni koji tim putem vode.
Jednu dugotrajnu i mučnu privatnu dilemu župan bi mogao uspješno razriješiti i okončati u studenom. Istodobno, to je mjesec za poslovne pothvate, mjesec dobre trgovine i uspješnog pregovaranja.
Ulazak Neptuna u zviježđe Vodnjeaka župana će Perhoča od kolovoza do studenog navoditi na krivi trag. Intuicija će ga varati usprkos tome što će joj se kao racionalist odupirati. Unutarnji glas mu neće dati mira ni na javi ni u snu te mu odašiljati ambivalentne poruke, mutiti mu unutarnji mir i varati ga iluzijama. Od 9. studenog stvari, barem što se tiče intuicije, kreću na bolje. Od spomenutog datuma do kraja godine župan može poslušati šesto čulo, a osluškivanje neće pratiti šumovi. Šumovi će se još jedino zadržati “na srcu” i to zbog neriješenog izazova (poslovnog) pred kojim će se Ivan Perhoč naći, ali se neće usuditi konzumirati ga i preuzeti rizik. Iako će cijelu stvar pokušati potisnuti i gurnuti u drugi plan, u noćima nesanice vraćat će mu se nalik na zvuk ptice – rugalice. No, nazad se više neće moći. Izazov će prihvatiti drugi, hrabriji i on više neće biti u županovom dometu.
U 2011. godini svi vodenjaci, pa i prvi vodenjak Međimurske županije, postaju privlačni(ji). Prvenstveno suprotnom spolu, a toga će i te kako biti svjesni i u tome uživati. Za erotiku, lov i (ribo)lov najbolji je svibanj. Sjajno će se slagati s blizancima, vagama te, neuobičajeno, s djevicama.

Matija Posavec (5. listopada 1980.)

Pred mladim zamjenikom župana Matijom Posavcem godina je učenja. Po aspektima je posve jasno da će puno učiti, no ne i koliko će naučiti. Astrološka je vaga kojoj tranziti u svibnju, lipnju, srpnju te dijelu kolovoza donose sudbinski susret. Bit će gađan Amorovom strijelom i u druge dane 2011. godine, no upravo u proljeće ili ljeto mogao bi biti i pogođen. I to posred srca!
Vratimo se učenju. Ožujak i travanj nisu mjeseci u kojima će puno rada donositi i puno plodova, pa je to vrijeme u kojem treba izbjegavati radikalne zaokrete u životu.
Na žalost, najbolje od Saturna odlazi već sa siječnjem. Utjecaje Saturna treba iskoristiti dok se još osjećaju te u prvoj polovici siječnja pokušati realizirati veće poslovne pothvate i planove. Dugo će vremena proći prije nego što se ponovi ovaj dobar vjetar za promjene. Učenje na vlastitim, a još mudrije, na tuđim pogreškama Matija Posavec uspješno će primjenjivati od 8. listopada do kraja studenoga. Ujedno, ovo je dobro razdoblje za pregovore te za trgovanje nekretninama. No, u drugoj polovici studenoga Matija će ipak dobar dio svog slobodnog vremena, prema unutarnjoj naredbi, posvetiti vlastitoj nadgradnji. Okrenut će se sebi, zagledati se sam sebi u dušu i pokušati odgovoriti na najteža pitanja. No, Saturnovi utjecaji znače i ustupke koje će zamjenik župana Posavec morati činiti na putu ostvarenja planova. Radit će se i o ustupcima osobama koje mu baš ne leže i koje (u duši) ne cijeni. Tu će na scenu ponovo izaći naglost koju Matija skriva u sebi i koja mu je određena natalnim položajem Marsa i Urana. Dugo, dugo može strpljivo trpjeti nepravdu ili osobu koja mu smeta, no kad pukne, puca u sekundi i u stanju je srušiti i dobre “građevine” koje je uspio sazidati. Uran i Mars vrebaju iz njegove duše pritajeni i nepredividi poput zemljotresa. Jednom kad zaljulja zemlju, ruši tlo i pod vlastitim nogama.
Rujan i prva polovica listopada donose negativan utjecaj Marsa koji će pobuditi agresivnost, posesivnost i opsesivnost. Silna volja za moći odvest će dožupana u krive procjene.
To će se najviše odnositi na lošu procjenu snage protivnika. Dožupan će turbulentne osjećaje vješto skrivati iza uljuđenosti, no odavat će ga pogrešni potezi i brzopleta reakcija. Ovo je za poslovnu domenu, za domenu bilo kakvog društvenog angažmana, najopasnije razdoblje. Istovremeno, nailazak Sunca u zviježđe Vage otvarat će nove mogućnosti, no na vidiku će biti prekratko da bi ih Matija mogao dobro sagledati. Jedini lijek za ovo teško razdoblje je uhvatiti se u koštac sa samim sobom te se pokušati snagom volje (meditacijom?) dovesti do bistrenja vida (i sluha).
Kad je riječ o zdravlju, dolazi godina strepnji. Matija će puno ulagati u prevenciju te će biti čest konzument skupocjenih “eliksira”. Zainteresirat će se čak i za medicinu, kako bi spoznao sve prijetnje koje ga vrebaju i što mu je činiti da ih eliminira. Utjecaji Venere i Mjeseca, ipak, govore tek o mogućim problemima s kožom i probavom tijekom kolovoza. Aspekti će najsnažnije djelovati upravo u posljednjim danima tog ljetnog mjeseca.
U drugom dijelu godine nekoliko će puta “bljesnuti” sretan aspekt Merkura, zaštitnika govornika i trgovaca. Listopad krije najsnažniji bljesak koji bi mogao zaštititi Matiju Posavca od dugoročnih posljedica loših odluka koje će vjerojatno donijeti. Pomoći će mu ti aspekti i podrškom koja u ključnom trenutku stiže od moćne muške osobe. Moćne u smislu utjecaja, ali i moćne u smislu preuzimanja kontrole nad Matijom.

Anđelko Horvat (3. rujna 1957.)

Šteta što nam dožupan Anđelko Horvat spada u astrološke predstavnike svoga znaka koji 2011. godinu neće dočekati slobodni. Mislim na bračni i politički status, a ne, ne daj Bože, drugačije. Godina koja stiže sretna i turbulentna bit će isključivo slobodnim djevicama.
Ostale djevice kvače samo turbulencije. Pri tome ne samo da će se djevice zaljubljivati, već će se sretno i sljubljivati (stranački, prijateljski, poslovno)... no, sve to kod Anđelka neće biti slučaj. Ostaje vjeran svemu do sada ustabiljenom i neće mu padati na pamet da išta mijenja. Ni na političkom ni na obiteljskom planu.
Financijski, ova godina je stabilna, no prepuna poslovnih izazova koji neće biti vezani uz političku funkciju. Prije – uz voćnjake. Anđelku će se u nekoliko ciklusa otvarati i s neba padati poslovne ponude, ali i ideje koje mu neće dati mira. Dio ove priče objašava tranzit Jupitera u 2011. godini koji s Neptunom tvori – nesklad, a taj će nesklad u dožupanovu slučaju rađati dileme.
Teško će mu padati odluke koje treba donijeti u kratkom roku, zbog čega će neke šanse odlepršati, dok se hrabrost nakuplja.
Kad je riječ o aspektima koji se provlače tijekom cijele godine, tu su i utjecaji Marsa na Uran koji će Anđelka opskrbljivati energijom i poletnošću. I još nešto – našem će dožupanu poći za rukom skidanje kilograma. Iako mu kilogrami donose šarm koji nitko (osim liječnika) ne može osporiti, ipak će se, bez žalovanja, od dijela njih oprostiti. Dožupan Horvat ne treba se nad ovim nimalo zabrinuti: kilogrami će pasti, no šarm o(p)staje! Iako kraj godine, osobito kraj studenoga i prosinac – vrijeme vladavine strijelaca – nije osobito dobro djevicama, 2011. bit će iznimka. Iznenadni obrati situacija, i to s vrlo sretnih ishodom, razveselit će i zamjenika župana Horvata.
Neki su planetarni aspekti toliko izazovni da mogu donijeti i značajne dobitke na igrama na sreću. Ovi se aspekti odnose i na pozitivno rješavanje eventualnih sudskih procesa.
Najbolji aspekti za zdravlje otvaraju se u travnju i svibnju. Uz manje probleme s muskulaturom, dožupan se u 2011. godini ne bi trebao susretati s većim zdravstvenim problemima. Ipak, da tako zaista i bude, potrebno je izbjegavanje opasnosti od ozljeđivanja od 11. studenoga do kraja prosinca. Dakle, tada bez skijanja, ekstremnih sportova te vratolomija, i sve će biti OK. Iako zvuči šaljivo, upravo krajem godine neće biti lako izbjeći nestašluke na koje će navlačiti zvijezde.
Kraj godine donosi aspekte koji u čovjeku bude potrebu za iskušavanjem nikad ranije kušanog i bude hrabrost koja graniči s ludošću. Prvi dani nove godine, zbog tranzita Mjeseca, Anđelku donose preosjetljivost.
Promjene raspoloženja od euforije do letargije izmjenjivat će se po nekoliko puta u samo jednom danu. To nije vrijeme za odlučivanje, no, u Anđelkovom okruženju će se nenadano pojaviti neiskrena osoba koja će nanjušiti i iskoristiti ovu kratkotrajnu nestabilnost. Ganut će dobro dožpanovo srce i uzeti ono što joj ne pripada.
Venerin tranzit nad položajima planeta u natalnom horoskopu u drugoj polovici rujna te do 10. studenoga donose obilje radosti i sretnih novosti unutar obitelji. U slučaju bilo kakvih komplikacija na tom planu, ovo su aspekti koji znače pomirenja ili rješavanja starih problema.
Aspekte Merkura zanimljivo je promatrati upravo u horoskopima političara. U ovom slučaju, pregovarati oko bilo čega nikako ne bi trebalo krajem srpnja i u prvom dijelu kolovoza. Vrijeme za politička uvjeravanja je sredina rujna.

Vladimir Ivković (25. travnja 1960.)

Uran će unijeti promjene u život Vladimira Ivkovića, a aspekti će se početi osjećati u drugoj polovici 2011. godine. Kao astrološki bik, nepokolebljiv je u svemu, pa i u vlastitim pogreškama, zbog čega će odolijevati i “zvijedama” koje mu ukazuju drugačiji put. Bolji. Slomit će ga, na kraju, suze i prijekor drage osobe, osobe iz najbližeg okruženja. Ne samo da će poželjeti promijeniti svoj životni ritam i presložiti piramidu vrijednosti, već će to dosljedno i učiniti. Bit će to bolan zaokret, ali dugoročno isplativ.
U zadnjem tromjesečju iduće godine promjena će biti i na poslovnom planu, no i one će biti potaknute sretnim rješenjima iz emocionalne sfere. Vladimir Ivković promijenit će pristup ljudima te tražiti više otvorenosti od svoje poslovne okoline. Mnogi će biti zbunjeni i skeptični prema njegovom novom licu.
Najsnažniji aspekti vezani uz zdravlje su Saturnovi. No, nisu svi pozitivni te će se promjene morati odnositi i na životne navike. Ne bude li tih promjena, izvjesni su veći problemi (čak i bolovanja) zbog oboljenja kralježnice. Zbog natalnog položaja Saturna, lokomotorni sustav, ali osobito kosti, nanose najviše boli ovom čovjeku. Uran i Saturn neće akumulirati dovoljno energije te će se tijekom godine vraćati nesanice i nemiri koji će rezultirati nemogućnošću koncentracije. Nedostatnost energije i poleta najviše će se osjećati u drugoj polovici veljače.
Putovanje svjetlijim aspektima vodi nas do moćnog Jupitera koji će veći dio godine (od ožujka nadalje) biti saveznik i financijski savjetnik Vladimiru Ivkoviću. Zajedno će osvojiti cijelo zviježđe Bika. Ma kakvo zviježđe – svemir! Taj će se aspekt produljiti i u 2012. te na dulje staze održavati stabilnim sve što ulazi u domenu materijalnog i ekonomskog, kako na obiteljskom, tako i na poslovnom planu. Zanimljivo je da će 2011. godine život V. Ivkovića obilježiti (astrološke) djevice. Susretat će nove i upoznavati ih na obostrano oduševljenje, a s poznatima će procvjetati prijateljstvo, poslovni odnosi. Svaka djevica donijet će nešto pozitivno u život te će V. Ivković i sam poželjeti preseliti se u taj horoskopski znak. No, to nije moguće. Ostat će u svom znaku puštajući da ga djevice potiču da zajednici pokaže čime ju je zadužio i otvoreno kaže za što je zaslužio kolajnu. Djevice će ga i mudro podučiti kako da to pokazivanje nikada ne zazvuči samodopadno.
U ožujku i travnju utjecaj Merkura i Venere otvara vrata novih iskušenja. Vladimir Ivković pokušat će ih izbjeći jer mu ne leže te će poželjeti u vatru poslati svoje najbolje i najiskušanije borce. No, to neće biti moguće te će se u ulozi govornika pred vrlo zahtjevnom, kritičnom i namrgođenom publikom naći nekoliko puta. I dobro se oznojiti. Upravo reakcije tog namrštenog i potencijalno opasnog auditorija bit će ključne za nastavak normalnog poslovnog ritma. I o tom će mu auditoriju ovisiti značajan dio reputacije.
U listopadu bi trebalo malo odmoriti... čak, pritajiti se. Bit će to doba godine u kojem će se intenzivirati poslovi, od kojih dio ovog trenutka nije ni na vidiku, no na odluke koje će Vladimir Ivković tada donositi utjecat će Uran i Mars. Kombinacija astroloških aspekata donosi oštrinu i beskompromisnost, tj. nevolje.
Promatrajući put Marsa u 2011., prvom čovjeku međimurskog HDZ-a najsretniji će biti ožujak. Bit će posla, bit će i para. Bit će uspjeha... ali, na sve to već je navikao. No, proljeće donosi otapanje leda na srcu i veliku sreću na emocionalnom planu. Na koljena će Vlado Ivković pasti – od strasti!

Izvor: 2905