Arhiva 14.10.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

Što je s podturenskim pročistačem?

Nezavisni vijećnik Zlatko Vrtarić imao je više pitanja vezanih uz natječaje za javne nabave u Općini Podturen. Posebno ga je zanimala ona prilikom sanacije ograde nogometnog igrališta u Sivici. Pitao je može li dobiti pristigle ponude. Kako ga zanima rad te komisije, načelnik Josip Lepen (HDZ) predložio je da Vrtarić bude predsjednik Komisije za nabave, pa će tako biti naj-upućeniji u njen rad. Vrtatrić je postavio i pitanje o tome dokle se došlo po pitanju pročistača za kanalizaciju u Podturnu, odnosno gdje se stalo. Odgovorio mu je načelnik:
- S pročistačem se nije stalo, ali to je dugoročni proces. Dobivene su lokacijske dozvole za trafostanicu i prilaznu cestu.
U Međimurskim vodama računaju da bi se natječaj za gradnju raspisao u studenom - rekao je Lepen kojeg je dopunio predsjednik Općinskog vijeća Vjenceslav Hranilović (HSLS):
- Imamo dozvolu za pročistač. Ali mi smo u svemu tome samo sufinancijer jer investiciju vode Međimurske vode. Službeni odgovor na sva pitanja stoga se može dobiti samo kod njih.
Vrtarić je na kraju opet postavio pitanje kada će se ići u anketu o zainteresiranosti mještana za priključenje na kanalizaciju.
Načelnik mu je odgovorio da će se po zakonu svi morati priključiti, a za provođenje ankete potrebne su nekakve brojke, koliko će sve to stajati i koliki će biti čiji dio, a tih brojki još nema.
Vladimira Križaića (nezavisni) zanimalo je jesu li isplaćivana sredstva za stradale od poplave, na što je dobio odgovor da takva naknada nije isplaćivana od 2005. godine.
(rt)

Izvor: 2894