Arhiva 03.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

Što je u pozadini susreta Čačića s međimurskim HDZ-ovcima?

To je bila večera, a ne sastanak, ni riječ nismo progovorili o politici. Pričali smo viceve, šalili se i uživali u jelima od divljači, rekla je za list Međimurje zamjenica župana i potpredsjednica međimurskog HNS-a Sandra Herman, komentirajući susret koji je u ponedjeljak, 23. prosinca održan u lovačkoj sobi Hotela Golf, u Donjem Vidovcu. Večer prije Badnjaka, u spomenutom se lokalu okupilo oko 25 međimurskih HNS-ovaca, ali i poseban gost – Radimir Čačić, čija pojava, osobito u vrijeme dok mu istječe zatvorska kazna i dok se već duže špekulira kako ponovo planira preuzeti vodstvo HNS-a, itekako zaokuplja pažnju javnosti. Osobito Čačićeva nazočnost u Međimurju – jednom od najjačih uporišta stranke u državi. Kako nam kažu u županijskoj organizaciji HNS-a, upravo Sandra Herman bila je organizator druženja.
Čačić na poklon dobio golf palicu
- Nismo imali neki veći domjenak na državnoj razini, pa smo se okupili lokalno, kako bismo obilježili kraj godine, komentira nadalje Herman. Zato, kaže odgovarajući na naš upit, nije bilo ni predsjednice stranke Vesne Pusić, kao ni mnogih drugih na državnoj razini viđenijih HNS-ovaca. Na pitanje kako to da je upravo Čačić bio na susretu s međimurskim HNS-ovcima, dala je zanimljiv odgovor: Pošto Radimir Čačić igra golf, vlasnik hotela poželio mu je pokloniti golf palicu, što je i učinio. Herman kategorički odbacuje nagađanja da je druženje imalo političku pozadinu ili da se pričalo o budućnosti stranke.
- Kad bi se eventualno i radilo o nečem takvom, sigurno se ne bismo našli neposredno pred blagdane, i to na mjestu na kojem je bilo i mnogo drugih gostiju, ističe.
Preozbiljna stranka
I prvi čovjek međimurskog HNS-a te župan Matija Posavec u kraćoj je izjavi odbacio i samu pomisao da je Čačićev boravak u našem kraju imao političku dimenziju.
- Smatram da smo preozbiljni ljudi i preozbiljna stranka da bismo se bavili izazivanjem potresa na bilo kojoj razini. Radilo se o predblagdanskom druženju na kojem se nije razgovaralo o političkim temama, tvrdi Posavec.
Prema članku koji je objavio Večernji list, domjenku u Donjem Vidovcu, uz Čačića su, između ostalih, prisustvovali i načelnici Selnice Ervin Vičević te Orehovice Franjo Bukal, zatim direktorica HEP-ove tvrtke Odmor i rekreacija Čakovčanka Karolina Juzbašić, savjetnik u Ministarstvu gospodarstva Marijan Varga te bivša tajnica Čačićeva kabineta dok je bio potpredsjednik Vlade – Sonja Ivoš. Jedan od gostiju bio je i HNS-ov veteran, bivši preloški gradonačelnik i član Predsjedništva Županijske organizacije stranke Dragutin Glavina čiji je komentar susreta sličan prethodnima.
- Dobio sam poziv od Sandre i rado se odazvao. To je bio predblagdanski domjenak, pajdaški susret u opuštenoj atmosferi. Bilo mi je drago što sam mogao pozdraviti Radimira Čačića kojeg poznajem 25 godina. On je stigao otprilike oko pola 9, a otišao prije ponoći. Mi smo se zadržali malo duže. Ni riječ, barem dok sam ja bio pokraj, a to je dakle bilo tijekom čitavog njegovog boravka, nije se prozborila o politici, uvjerava Glavina. Kontaktirali smo i ured predsjednice HNS-a Vesne Pusić, no, tamo su nam poručili kako nemaju komentara.
Velimir Kelkedi
Snimio
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

Sandra Herman Čačića vozila u zatvor?

Nakon božićnih blagdana, Radimir Čačić, prema izvorima Jutarnjeg lista, vratio se u zatvor u Valturi. Proteklih dana snimljen je sa zamjenicom međimurskog župana Sandrom Hermanom koju je čekao ispred zagrebačkog Hotela Sheraton. Herman ga je pokupila svojim renaultom clijem, no, za spomenuti je dnevni list izjavila da „nikog nije vozila u zatvor“. Čačić je inače sa sobom imao torbe i nove golf palice s obzirom da, kako je javnosti poznato, u zatvoru redovito trenira golf. Neki mediji bivšeg su prvog potpredsjednika Vlade i ranije povezivali sa Sandrom Herman. (vk)

Izvor: 3062