Arhiva 20.04.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Što napraviti kada…?

Što napraviti kada te najveći kamatar u državi, Ivan Žaja iz Varaždina, s preko 500 slučajeva kamatarenja obmanjuje, laže i ucjenjuje te ne želi ispuniti potpisani i ovjereni ugovor?
Što napraviti kada ti isti kamatar pošalje neistinit Zapisnik kojim poništava pravno nepostojeći ugovor te njime daje moju nekretninu na prodaju, unaprijed znajući da mu partnerica istu neće htjeti prodati kupcima, te da će me tako lako prevariti?
Što napraviti kada javna bilježnica Bojana Štimac iz Varaždina ne želi prodati moju nekretninu na javnoj prodaji, a ja sam je ovlastio da je prodaje?
Što napraviti kada ta ista javna bilježnica kupcima ne želi niti pokazati dokumentaciju ili ih zataji i ne obavještava o njima, samo da prođe rok za prodaju, te na takav kriminalan način priskrbi nekretninu kamataru?
Što napraviti kada vas na taj način prevare za imovinu koja je kasnije dosegla vrijednost preko 50 milijuna eura a mene ostave da krepam u svom užasu kao i drugi kojima je sve uzeo?
Što napraviti kada zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu, Marino Hrain, radi kriminal na moju štetu na način da ne želi ispitati ključne svjedoke, izmišlja činjenice te se poziva na nepravomoćnu presudu Trgovačkog suda koja sadržajno nema veze sa kaznenom prijavom?
Što napraviti kada Marino Hrain na takav kriminalan način odbacuje moju kaznenu prijavu i koga je u tome morao slušati?
Što napraviti kada, kako piše američki tisak, i u mafijaškoj državi moj slučaj postane jedinstven u zaštiti kriminala od strane državnih institucija?
Što napraviti kada suci Županijskog suda u Varaždinu Mladen Oštrek, Igor Pavlic i Zdravko Pintarić zabrane istragu koju je svojim rješenjem otvorila jedna heroina varaždinskog i hrvatskog pravosuđa, istražna sutkinja Biserka Plesničar, jedina koja se usudila dirnuti u mafijašku spregu kriminala, politike i državnih institucija u Varaždinu?
Što napraviti kada ti suci svoju kolegicu, istražnu sutkinju popljuju kao neznalicu, ne dozvole joj provođenje istrage gdje bi se jedino moglo utvrditi pravo stanje stvari i tako zauvijek oslobode najvećeg kamatara u državi Ivana Žaju i njegovu pomagačicu u kriminalu, javnu bilježnicu Bojanu Štimac i od same pomisli na bilo kakav kriminal?
Što napraviti kada Mladen Oštrek, Igor Pavlic i Zdravko Pintarić donesu pravomoćnu presudu prije mogućnosti dolaska na sud i bez mogućnosti žalbe i to o predmetu o kojem blagog pojma nisu imali jer se tek radilo o predistražnim radnjama?
Što napraviti kada prije spomenuti suci besramno iskoriste moć koju im daje časna sudačka funkcija, zabrane da se provede istraga iako nikakvih PRAVNIH zapreka da se provede nije bilo, samo veliki interesi?
Što napraviti kada mi predsjednik Vrhovnog suda Hrvatske odgovara da imam pravomoćnu presudu i da je nitko ne može promijeniti, kada mi glavni državni odvjetnik Bajić kaže da imam pravomoćnu presudu i to je gotova stvar, kada mi zamjenica ravnatelja USKOK-a kaže da imam pravomoćnu presudu i da tu ništa ne mogu, a ja imam samo užasnu PRAVOMOĆNU SRAMOTU?
Što napraviti kada tim sucima ništa nije sveto, ni moral, ni poštenje, ni pravda, ni pravica, bitno im je bilo samo da se mafija u Varaždinu ne otkrije a to što su zabranom istrage napravili jednako je tome da netko ubije nekoga, istražni sudac otvori istragu ali Mladen Oštrek, Igor Pavlic i Zdravko Pintarić odluče da ubojicu zaštite, zabrane istragu i proglase ga nepažljivim te da nema kriminala i ubojica je zauvijek oslobođen od bilo kakve čak i sumnje na kriminal?
Što napraviti kada su trojica sudaca zaštitili Ivana Žaju od bilo kakvog kaznenog progona, osobu koja je preko 500 puta kamatarila s kamatama i do 20% mjesečno, koji je na svom kriminalnom putu kriva za smrtne slučajeve ljudi koji su na razne načine izgubili život poslije užasa kada im je sve oteo, osobu koja je seksualno ucjenjivala i iskorištavala jadne ženice koje nisu na vrijeme mogle vraćati lihvarsku kamatu, osobu zbog koje su se obitelji raspadale a djeca gubila bilo kakvu budućnost?
Što napraviti kada te Ivan Žaja, osoba preko koje su varaždinski “uglednici” kamatarili, poslovni je partner gradonačelniku Varaždina Ivanu Čehoku kojemu je pak tast Ivan Masten, do skora predsjednik Županijskog suda u Varaždinu a žena Čehokova je općinska državna odvjetnica, odlučio prevariti a cijela državna “infrastruktura” stoji iza njega?
Što napraviti u takvoj situaciji kada familija Čehok zauzima sve vrhove vlasti te tako postoji mogućnost beskrajne manipulacije istom a isto tako i zaštita svojih poslovnih partnera i interesa?
Što napraviti kada mu u tome svesrdno pomaže javna bilježnica Bojana Štimac koja pak je bivša sutkinja istog suda i prijateljica trojice sudaca i predsjednika Županijskog suda Ivana Mastena, koji odlučuju da je kriminal kojim ni je sve ukrala “nepažnja” i zauvijek je zaštićuju od odgovornosti?
Što napraviti i kako se boriti protiv Ivana Žaje koji ima 750.000 m kvadratna u Varaždinu i okolici, kuće, stanove, poslovne prostore skoro po cijeloj državi i svojim vezama i bogatstvom postaje nedodirljiv?
Što napraviti i kako živjeti i preživjeti kada vam Ivan Žaja i njegova pomagačica u kriminalu, Bojana Štimac, sve ukradu, unište vam poslove, otjeraju vas od prijatelja, ostave vas bez igdje ičega i bez ikakvih mogućnosti za normalan život i bez imalo mogućnosti da se možeš brinuti za ono što ti je najvrjednije na svijetu, obitelj, a to sve rade samo zato što znaju da će ih državne institucije štititi bez obzira kakav kriminal naprave?
Željko Knapić,
Pribislavec

Izvor: 2921