Arhiva 21.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:49.

Što se valja iza ostavki u Školskom odboru?

Članovi Školskog odbora u Gospodarskoj školi Čakovec svoju posljednju sjednicu održanu 30. listopada nisu apsolvirali u punom obimu. Dnevni red skraćen je na samo dvije točke, pa su neka važna pitanja, poput raspisivanja natječaja za izbor ravnatelja Škole, ostala otvorena.
U Školi u kojoj je bivša ravnateljica Sabrina Blajda nedavno dala ostavku u trenutku u kojem je prosvjetna inspektorica tražila da je Školski odbor razriješi dužnosti, više ni nije vijest da uzdrmani međuljudski odnosi remete funkcioniranje ustanove, odnosno njezinih tijela. Blajda je radila pod kontinuiranim pritiskom anonimnih i otvorenih prijava kolega prosvjetnoj inspekciji, dok različite struje među kolegama nije brinuo danak koji plaća odgovorna osoba, niti su bili zainteresirani za pružanje konkretnije pomoći.
Nakon ostavke Sabrine Blajde, imenovan je vršitelj dužnosti ravnatelja Renato Vinko, no, među školskim zidovima ni dalje nešto ozbiljno ne štima.
Čini se da ni odlazak bivše ravnateljice nije dovoljan. Potvrđuje to podatak da je na zadnjoj sjednici Školskog odbora jedan član dao ostavku, a dvojica razmatraju da učine to isto. Radi se o trojici članova koje je imenovao osnivač - Međimurska županija. Konkretno, Vedran Mikulić dao je ostavku, a Milorad Sarap i Tomislav Tomšić o njoj razmišljaju.
Još ozbiljniji indikator uzavrelih strasti u Školskom odboru, što je uvijek pokazatelj općeg raspoloženja u školi, jest činjenica da je predsjednik Ilija Višić razriješen dužnosti predsjednika tog tijela, a nije imenovan njegov nasljednik. Doduše, u Školski odbor jest imenovan novi član - Elvis Novak koji, kao i Višić, dolazi iz redova Nastavničkog vijeća, ali on nije postao predsjednik jer je tada sjednica prekinuta. Na sljedećoj sjednici Školski je odbor imenovao novog člana - Elvisa Novaka koji je verificiran kao predsjednik, a na toj je funkciji naslijedio Iliju Višića. Školski je odbor donio odluku da se raspiše javni natječaj za imenovanje ravnatelja Gospodarske škole.
Aleksandra Ličanin

Izvor: 3056