Arhiva 25.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

Strani poslovni ljudi krstare Međimurjem

U potrazi za investicijama u koje bi mogli uložiti svoj kapital, u Međimurje već duže vrijeme dolaze razni poslovni ljudi, uglavnom iz neposrednog inozemnog okružja, a povremeno se ovdje mogu sresti i poslovnjaci iz udaljenijih destinacija. Proteklog tjedna u Međimurju je boravio Abdulah Alrheel iz Saudijske Arabije koji je, kako nam je potvrdio, izuzetno zainteresiran za ulaganja u Hrvatsku i Međimurje.
- Oduševljen sam onime što sam ovdje vidio u proteklih tjedan dana. Krajolik je predivan, a zaista još nigdje nisam vidio ovako radišne ljude kao ovdje, u Međimurju, a - vjerujte mi, prošao sam cijeli svijet. U domovini se bavim proizvodnjom zaštitne opreme, posebno u vatrogastvu, a europsko tržište izuzetno mi je zanimljivo, posebno hrvatsko, rekao nam je šeik Alrheel koji se sastao i s međimurskim županom Matijom Posavcem, a imao je prilike izvan protokola upoznati se i kratko porazgovarati i s predsjednikom Ivom Josipovićem.
Čini se kako su neki poslovi već dogovoreni budući da je Abdulah Alrheel najavio da se tijekom mjesec-dva vraća u Međimurje. Iako su dogovori poslovna tajna, izgleda da je najviše interesa bilo oko moguće suradnje u drvnoj i metalskoj industriji. (vt)
Snimio D.Lesar

Izvor: 3078