Arhiva 08.04.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

ŠTRIGOVA: 85. vatrogasna skupština

Dobrovoljci iz vatrogasnog društva u Štrigovi održali su 85. po redu godišnju skupštinu kojoj se odazvalo čak šezdeset domaćih vatrogasaca i gostiju iz okruženja. Prijateljsko PGD Raskrižje sa svojim je predstavnicima također pratilo rad skupštine na kojoj je dato izvješće o radu za prošlu godinu.
U svom izlaganju predsjednik DVD-a Aleksandar Karlovčec naglasio je da se 2009. puno radilo na adaptaciji vatrogasnog doma, no zbog nedostatka novca, poslovi nisu u potpunosti dovršeni. Načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik obećao je financijsku podršku, istodobno pohvalivši rad Društva. U svojstvu ravnatelja Osnovne škole Štrigova Rebernik je zahvalio vatrogascima što su pomagali i čistili nanose blata oko objekta nakon vremenskih nepogoda.
Tajnik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Dragutin Trupković uručio je spomenice za dugogodišnji rad Zdravku Sitaru i Antunu Makovcu za 30 godina te Stjepanu Repu za 40 godina staža u DVD-u. Nagradu za rad i napredak Društva dobili su Stanko Pfeifer koji je tom prilikom imenovan doživotnim zapovjednikom DVD-a Štrigova i Franjo Rebernik koji je stekao zvanje počasnog vatrogasnog časnika. Zapovjedniku Jerku Pfeiferu uručeno je zvanje specijalnosti desantiranje helikopterom.
(al)

Izvor: 2867