Arhiva 08.08.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

ŠTRIGOVA: Općina želi kupiti zadružni dom

Zadružni dom u Štrigovi već se neko vrijeme ne može nazvati mjestom susreta građana jer njegovo derutno stanje uvjetuje okupljanja na alternativnim mjestima. Pa ipak, za obilježavanja Dana Općine, svečana sjednica Općinskog vijeća sazvana je upravo u dvorani zadružnog doma na koju je načelnik Stanislav Rebernik želio skrenuti pažnju.
Javno je pritom izrazio stav da zadružni dom mora biti prodan jer je to jedini način da ga se očuva i privede namjeni. Upravo je Općina Štrigova ta koja želi otkupiti zgradu od suvlasnika i obnoviti je za svrhu javne namjene.
- Tri su suvlasnika ovog zadružnog doma. Dijelom je to Općina Štrigova, jednim dijelom Poljoprivredna zadruga i jedan privatni vlasnik.
Naša je želja da otkupimo suvlasničke udjele i postanemo 100-postotni vlasnici zgrade jer ćemo je jedino na taj način spasiti od potpunog propadanja. Već dugo ovdje ne održavamo programe kojima bi upravo tu bilo najprikladnije mjesto jer je stanje objekta neprikladno za veliki auditorij - rekao je, između ostalog, načelnik S. Rebernik.
Inicijativa za otkup suvlasničkih udjela u zgradi zadružnog doma na taj je način neformalno pokrenuta, a u skoro će vrijeme biti poduzete i konkretne radnje. Financijsku konstrukciju za otkup objekta, bude li sve po planovima Općine, neće biti teško posložiti, no, za radove na rekonstrukciji valjat će rješenja potražiti u proračunima viših razina, poput onog Ministarstva kulture. (AL)

Izvor: 3041